1 Mayıs Kargolar Çalışıyor Mu, Tam Kapanmada Kargo Gönderilir Mi, Kargoya Gidilir Mi?

Pandemi döneminde vatandaşların büyük bir bölümü ihtiyaçlarını internetten almayı tercih ederken 17 günlük tam kapanma yasağı ile internetten alışveriş yapanların sayısı yine arttı. 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü resmi tatil olması nedeni ile kargoların çalışıp çalışmayacağı merak konusu olurken yine tam kapanmada kargo gönderilir mi ve kargoya gidilir mi sorularına da yanıt aranıyor.

Kargoların iş yükü pandemi neden ile her gün biraz daha artmaya devam ederken getirilen zorunlu kısıtlama kararları da kargoların iş yükünü arttırıyor. Özellikle de sokağa çıkma yasağı döneminde vatandaşlar zorunlu olarak online alışverişe yönelirken bu da kargoların iş yükünü arttırmaya devam ediyor.

Süreçte Türkiye 29 Nisan 2021 tarihi itibari ile artan koronavirüs vaka sayısı nedeni ile tam kapanma dönemine geçiş yaparken 17 günlük sokağa çıkma yasağı nedeni ile kargoların çalışma saatleri de merak konusu oldu.

1 MAYIS 2021 CUMARTESİ GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI, YURT İÇİ KARGO VE MNG KARGO ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs 2021 Cumartesi günü resmi tatil günleri arasında yer aldığı için kargolar kapalı olacak. Kargo şirketleri hem dağıtım yapmayacaklar hem de kargo gönderilerini kabul etmeyecekler.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMADA KARGOLAR AÇIK MI, KARGO GÖNDERİLİR Mİ, KARGOYA GİDİLİR Mİ?

Resmi tatil olması nedeni ile 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü kargo şirketleri kapalı olurken 17 günlük tam kapanma döneminde ise kargo şirketleri açık olacak ve hizmet vermeye devam edecek. Süreçte 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü ve Ramazan Bayramı tatili günleri arasında resmi tatil olması nedeni ile kargolar kapalı olurken diğer günler ise kargo şirketleri çalışmaya devam edecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında "Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar" ifadeleri ile kargo çalışanlarına muafiyet hakkı tanınmış oldu. Bu kapsamda kargo şirketleri çalışmalarına devam edecek.

Hem kargo gönderimi için adresten teslim alma işlemi yapılacak hem de gönderilen kargolar adreslere teslim edilecek. Süreçte en büyük sorun ise adrese teslim değil şubeye teslim olarak gönderilen kargolar için yaşanacak. Emlak365.com olarak kargo şirketleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde gelen kişilere mesai saatleri içerisinde kargo şubelerinden teslimat yapıldığı bilgisine ulaştık. Ancak yasak konusunda kargo şirketleri sokağa çıkma yasağı cezası kapsamında muafiyet bilgisi vermeye yetkilerinin olmadığını söylerek mesuliyetin kargoyu alacak kişiye ait olacağını dile getirdiler.

Gündem Haberleri