1 Milyar TL'lik 69 Gayrimenkul İçin Paralı Ailesinin Miras Davası Sonuçlandı

Türkiye'nin gündemine gelen ünlü Paralı ailesinin miras davasında karar belli oldu. Mahkeme torun Ömerhan Kuru'yu haksız bularak 1 Milyar TL'yi bulan 69 gayrimenkulü yasal mirasçılara devredilmesine hükmetti.

Türkiye'nin yakından takip ettiği miras davasında karar çıktı. Ünlü Paralı ailesinin sahte vekaletame davasında mahkemenin hükmü belli oldu. Aielesi hakkında suçlama yapan torun Ömerhan Kuru haksız bulundu. Paralı ailesinin diğer üyeleri, muhasebecileri ve noter ise davadan beraat ettiler.

MİLYONLARCA LİRALIK 69 GAYRİMENKUL İÇİN MİRAS DAVASINDA KARAR ÇIKTI

Miras savaşının kaybedeni torun Ömerhan Kuru oldu. İş adamı Enver Paralı 79 yaşında vefat etmişti. Bu vefatın ardından ise bir miras kavgası başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Enver Paralı hastanede tedavi gördüğü sırada oğlu Ahmet Galip Paralı'ya vekalet verdi.

Torun Ömerhan Kuru ise bir iddiada bulunarak dedesi Enver Paralı'nın vekalet verebilecek durumda olmadığı şeklindetydi. Çünkü aynı iddiaye göre Enver Paralı beyin kanaması geçirmişti. Vekaletnamenin verildiği sırada Enver Paralı'nın bilincinin yerinde olmadığını iddia eden Ömerhan Kuru bu vekaletnamenin sahte olduğunu ifade etti. Ömerhan Kuru savcılığa başvurarak annesi, anneannesi, teyzesi, dayısı ve tüm Paralı ailesi ile noter ve muhasebeci hakkında şikayetçi oldu.

SAVCI HAPİS CEZASI İSTEMİŞTİ

Davanın savcısı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıkların resmi belgede sahtecilik ve özel belgede sahtecilik suçlarından dolayı 12 ile 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Soruşturma aşamasında el konulan 69 gayrimenkulün de yasal mirasçılara devredilmesi istendi.

Bugün görülen davada ise bu konuda kesin bir hükme varıldı. Mahkeme torun Ömerhan Kuru'nun iddialarınınj ispata muhtaç olduğu gerekçesiyle bu suçun işlenmediğine hükmetti. Bundan dolayı da açılan davanın reddine karar verildi. Davada yargılanan tüm sanıklar da üzerine atılı suçlardan beraat ettiler.

MAHKEME ŞİKAYETİ HAKSIZ BULDU

Mahkeme tarafından verilen karar gereği mal varlıklarına konulan tedbir de kaldırıldı. Ayrıca mahkeme hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunan Ahmet Galip Paralı hakkındaki bu kararı da kaldırdı.

Gündem Haberleri