1 Nisanın Anlamı Nedir, Neden Şaka Yapılır? 1 Nisan Şaka Günü Tarihçesi!

1 Nisan tarihi geldiğinde birçok kişi birbirlerine tatsız şakalar yaparak günü daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. Peki, 1 Nisanın anlamı nedir ve neden şaka yapılır? 1 Nisan tarihçesi haberimizd

Her yıl Nisan ayının ilk günü olan 1 Nisan tarihinde herkes birbirine kimi zaman komik kimi zaman da acı şakalar yapar. Bu geleneğin uzun yıllardır devam etmesi nedeniyle birçok kişi, 1 Nisan'da kendisine yapılacak şakalardan korkar ve genellikle de şaka ile gerçeği ayıramayacak bir noktaya gelir. Peki, Kimi zaman kötü şakalara da konu olan 1 Nisan tarihi neden şaka yapılır?

1 NİSAN'IN ANLAMI NEDİR, NEDEN ŞAKA YAPILIR?

1 Nisan ya da Nisan 1 olarak adlandırılan ve farklı tarzda şakalar yapılan 1 Nisan günü, ' şaka günü ' olarak ilan edilmiştir. Sadece Türkler değil dünyadaki herkes 1 Nisan'da birbirlerine tatsız şakalar yapmaktadır. 1 Nisan tarihi ile ilgili farklı inançlar ve kültürlerde çeşitli efsaneler bulunmaktadır. Temel olarak 1 Nisan tarihi, miladi takvime göre yılın 91. günüdür.

1 NİSAN GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI! İŞTE TARİHÇESİ

Fransa Kralı Charles, 1564 yılında yılbaşı gününü 1 Nisan'dan 1 Ocak'a aldırır. Bu tarihi kabullenmeyen ve 1 Nisan'ı yıl başı olarak görenlerle alay etmek amacıyla yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir ve şakalar yapılmaya başlanır. 1 Nisan'ı yılbaşı olarak kabul edenlere de '' Nisan Balığı '' adı verilmektedir.

1 Ocak'ı yılbaşı olarak benimseyenler ise diğerlerini Nisan aptalları olarak nitelendirir ve 1 Nisan'a '' aptallar günü '' adını verirler. Bu gün herkes birbirine sürpriz hediyeler verir, gerçek olmayan haberler üretirler. Geçmişi bu olaya dayanan 1 Nisan günümüzde hala Şaka Günü olarak kabul edilmektedir.

1 Nisan Hollanda, Kanada, ABD, Belçika, Japonya ve İsviçre gibi ülkelerde hala bir gelenek halindedir.1 Nisan Pagan kültüründe Fous bayramı olarak kutlanmaktadır, Antik Roma'da ise Hilarya adıyla bir bayram kutlanır.

Gündem Haberleri