10 Haziran'da Sona Eriyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS 60 Puanla Personel Alacak!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından KPSS 60 puan ile sözleşmeli personel alımı yapılması hedefleniyor. Peki, Aile Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, tarihleri ve detaylar neler?

Türkiye’nin birçok farklı ilinde görevlendirilmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından personel alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/B maddesi kapsamında 25 sözleşmeli personel alımı yapılması hedefleniyor. Türkiye genelinde farklı illerde yapılacak personel alımı kapsamında en az KPSS 60 puan ve üzerinde puan alma şartı aranıyor. Başvurular sona ermeden ilgili adayların ilan metninde yer verilen şartları sağlaması halinde başvurularını yapmaları gerekecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Başvuru Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde farklı illerde istihdam edilmek üzere işaret dili tercümanı pozisyonu için 25 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Bolu, Düzce, Edirne, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yozgat ve Zonguldak illerinde alım yapılması hedefleniyor. Adaylarda aranacak şartlar ise şöyle:

  • 657 sayılı Kanun 48’inci maddesinde yer alan şartları taşımak,
  • En az lisans mezunu olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık, emeklilik vs. aylığı almamak,
  • İlanda yer verilen özel şartları taşımak.

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Şekli

Adayların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanına başvuru yapabilmeleri 6 – 10 Haziran 2022 tarihleri arasında işlem yapmaları gerekmektedir. İlgili şartları sağlayan adayların elektronik ortam üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ekranı üzerinden e – Devlet ile kolayca başvuru yapmaları sağlanacaktır. Başvurular, ‘’isealimkariyerkapisi.cbiko.gov’’ adresi üzerinden yapılacaktır.

Türkiye genelinde birçok ilde yapılacak 25 sözleşmeli personel alımına ilişkin adayların ilanda belirlenen ilgili pozisyon için tüm genel ve özel şartları taşıması gerekmektedir. Resmi ilan sayfasında yer alan tüm şartları karşılayanların e – Devlet üzerinden Kariyer Kapısı ile hızlı online olarak başvurularını yapmaları mümkündür

Gündem Haberleri