10 Yıl 6 Ay Hapis Cezası İstenen Canan Kaftancıoğlu Hakkında Zorla Getirme Kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında mahkemeden zorla getirme kararı çıkarıldı. Canan Kaftancıoğlu hakkında alınan bu kararın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanması ile alakalı görülen dava kapsamında olduğu bildirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'da bulunan evinin CHP İstanbul İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanması ile alakalı görülen dava ile alakalı olarak zorla getirme kararı çıkarıldı. Canan Kaftancıoğlu için sosyal medya hesabından olaya ilişkin “yine gidecektir” paylaşımını yapması nedeniyle “Suç işlemeye tahrik” ve Suçu ve suçluyu övme” suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

DURUŞMAYA KATILMADI

Bugün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık sıfatıyla Canan Kaftancıoğlu katılmadı. Canan Kaftancıoğlu'nu avukatı Lahika Karaduman temsil etti. Fahrettin Altun'un avukatı Abdülmelik Yavaşçı mahkemede Suat Özçağdaş'ın özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan yargılandığını ve iki dava dosyasının birleştirilmesi gerektiğini, Canan Kaftancıoğlu'nun suç işlediğinin sabit olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini söyledi. Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı ise müvekkilinin bir sonraki davaya katılacağını ve görevi nedeniyle mazeretli olduğunu ifade etti.

ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme davaya ilişkin ara kararını açıkladı.Bu karara göre daha önce zorla getirme kararı verileceğine dair ihtar edilen Canan Kaftancıoğlu'nun yine duruşmaya katılmamasından dolayı hakkında zorla getirme kararı verildi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelenirken o duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu zorla getirilecek.

Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen zorla getirme kararı kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin en çok konuşulan konusu oldu. Canan Kaftancıoğlu'nun bugün duruşma saatinde ise bir başka davaya izleyici olarak katıldığı bildirildi. Gezi davasına destek için duruşmaya giden Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme kararı verilmesi sosyal medyada da tartışılmaya başlandı. Kararı haklı ve haksız bulanlar fikirlerini beyan ederlerken bir sonraki duruşmanın ne şekilde geçeceğine dair de büyük bir merak yaşanmaya başlandı.

Gündem Haberleri