112 Çağrı Merkezi 1500 Personel Alımı 2021 İçin Süleyman Soylu'dan Son Dakika Açıklaması!

İçişleri Bakanlığı 112 çağrı merkezi personel alımı başvuru süreci hakkında son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı.

İçişleri Bakanlığı 112 çağrı merkezi personel alımı başvuru süreci hakkında son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Bakan Soylu 1500 çağrı merkezi personel alımı süreci için mülakat ve iş başı tarihleri de duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugünkü programı kapsamında Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılış töreninde büyük ilgi gören 112 çağrı merkezi personel alımı 2021 süreci hakkında da bilgi veren Bakan Soylu mülakat ve işbaşı tarihlerini duyurdu.



112 ÇAĞRI MERKEZİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 112 çağrı merkezine 1500 personel alımı yapacaklarını belirterek bu alımların büyük bir bölümünü çağrı merkezi bölümünü bitiren kişiler üzerinden yapacaklarını söyledi. Toplam 1500 personel alımı yapacaklarını duyuran Bakan Soylu "Bunun 800'ünü Acil Çağrı bölümünü bitiren kardeşlerimizden alacağız. Mart ayında ilk önce KPSS puanları belirlendi, şimdi mülakatları yapılacak. İnşallah mayıs sonu, haziran başı itibarıyla başlatacağız. Eğitimlere alacağız ve devreye gireceğiz" diyerek mülakat tarihi ve iş başı tarihleri hakkında merak edilen soruları da yanıtlamış oldu.



İlgili pozisyon için başvurular ne yazık ki 29 Ocak 2021 tarihi itibari ile sona erdi. İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden lisans mezunları “2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları ise “2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” doldurarak başvuru yapmıştı.



Süreçte son başvuru tarihine kadar başvurusunu yapan kişiler arasından ilk olarak mülakat süreci başlatılacak. Adaylar mülakat sürecini başarı ile tamamlamaları durumunda 112 Çağrı Merkezi eğitim programına dahil edilecek. Eğitim programını başarı ile tamamlayan kişiler ise belirlenen bölgelerde Haziran ayı itibari ile eğitime başlayacaklar.





HAZİRAN AYI İTİBARİ İLE TÜM ACİL ARAMA ÇAĞRILARI 112 ÜZERİNDEN YANITLANACAK!



Bakan Soylu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile en kısa sürede 81 il genelinde 112 numarası ile tüm acil çağrıları yanıtlamayı hedeflediklerini belirterek 70. il kapsamında Karabük'te tüm acil çağrıları 112 numarası altında karşılamaya başlayacaklarını söyledi. E çağrı sistemi üzerinden 2019 senesinden bu yana 16 bin çağrı aldıklarını belirten Bakan Soylu çağrı merkezinde milli yazılım kullandıklarını söyledi.



Personel alımlarında da süreci mümkün olduğunca hızlı yüreteceklerini belirten Bakan Soylu Haziran ayı sonu itibari ile süreci tamamlayacaklarını söyledi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri