14 Ağustos evde bakım maaşı parası YATAN İLLER listesi!

Zamlı evde bakım parası ne kadar oldu ne zaman yatacak soruları yanıt buldu. Zamlı evde bakım maaşı yatan iller açıklandı.

Evde bakım parası maaşı yatan iller için beklenen açıklama geldi. Bu ay zamlı olarak yatacak olan evde bakım maaşı için illere göre sıralamalar yapıldı. İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yatırılan sosyal yardımlar tüm hızı ile devam ederken Temmuz ayı itibariyle sosyal yardımlara da zam gelmişti.

Bu kapsamda evde bakım maaşı parası da arttırılmıştı. Zamlı evde bakım maaşı parası için beklenen ödeme tarihi geldi. Evde bakım parası yatan iller belli oldu. 14 Ağustos 2024 evde bakım maaşı yatan iller tek tek açıklandı. İşte o iller...

14 AĞUSTOS EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER!

Evde bakım parası maaşı için ödemelerin 15 Ağustos 2024 tarihi itibariyle başlaması bekleniyor. Evde bakım maaşı yatan iller kademeli olarak açıklanırken yarından itibaren ödeme listesi ilk onaylanan illerden başlanmak üzere ödemelerin kademeli olarak en geç 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

ZAMLI EVDE BAKIM PARASI NE KADAR, AĞUSTOS 2024 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Evde bakım maaşı için son açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş tarafından yapılmış ve rakam 9 bin 78 TL olarak güncellenmişti.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN HANEDE KİŞİ BAŞI DÜŞEN GELİR EN FAZLA KAÇ TL, NE KADAR OLMALI, ÜST SINIR NE?

2024 yılında evde bakım maaşı almak için hanede kişi başına düşen gelirin 11334 TL’yi geçmemesi gerekmektedir.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR 2024

Sağlık kuruluşundan alınacak olan raporda kişinin engel oranının en az yüzde 50 olması ve ağır engelli olarak raporun onaylanması,

Engeli olan kişinin hayatını devam ettirmek için bakıma muhtaç olması,

Gelir kriterine göre hane halkı gelirinin Ağustos 2024 dönemi için kişi başına 11 bin 344 lirayı aşmaması.

Gündem Haberleri