15 Aralık İstanbul Saraçhane muhalefet partilerinin mitingine kaç kişi katıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararı sonrasında altılı masadaki siyasi partiler İstanbul Saraçhane Meydanı’nda miting düzenledi. Bu mitinge kaç kişinin katıldığı merak edilmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile verilen 2 yıl, 7 ay, 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasının tepkileri bitmek bilmiyor. Muhalefet partileri bugün İstanbul Saraçhane Meydanı’nda bir araya gelerek bir miting düzenleyerek verilen kararı protesto ettiler.

LİDERLER MİTİNGDE KONUŞTULAR

İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen mitinge altılı masanın tüm siyasi partileri liderleriyle katılım gösterdiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal mitinge iştirak ederek birer konuşma yaptılar.

MİTİNGE KAÇ KİŞİ KATILDI?

Muhalefet partilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için düzenledikleri mitinge katılım da çok büyük merak konusu oldu. 6 muhalefet partisinin İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenledikleri mitinge vatandaşların nasıl katılım gösterdikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. Henüz konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak mitingi takip eden gazeteciler tarafından aktarılan bilgilere göre 50 bin vatandaşın mitinge katıldıkları ifade edildi. Buna dair resmi açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

Öte yandan siyaset arenasında Ekrem İmamoğlu için verilen cezanın yankıları devam ediyor. Muhalefet partileri bu konuda tek yumruk haline gelirken AK Parti içerisinden de konuya dair açıklamalar geliyor. AK Parti yetkilileri kesinleşmemiş bir yargı kararı üzerinden tartışmalar yapılmasını eleştirirken konuya dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaparak dahil oldu. "Hakaret etmek uygun bir davranış değil" diyen Bakan Soylu yargı sürecinin tamamlanmadığına dikkat çekti.

Gündem Haberleri