15 Şubat'ta Okullar Açılacak Mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Yeni Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasına dair bir son dakika açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasına dair bir son dakika açıklaması yaptı. Kararlı olduklarını ifade eden Bakan Selçuk 15 Şubat'a dikkat çekti.

Türkiye'de koronavirüs salgınından dolayı kapatılan okulların yeniden açılmasına dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.



OKULLARI AÇMAKTA KARARLIYIZ!



Okulların yeniden açılmasına yönelik bir beklenti oluştuğunu söyleyen Bakan Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulların açılması konusunda kararlı bir tutumumuz var. Ancak bunun ne zaman ve ne şekilde olacağına bilindiği gibi yalnızca biz karar veremiyoruz. Burada sağlık gibi bir hayati risk var. Üstelik bu risk sadece okullarla sınırlı kalmıyor tüm toplumu tehdit edebiliyor.” dedi.



15 ŞUBAT TARİHİNE DİKKAT ÇEKİLDİ!



Okulların açılmasının kendilerinin de arzu ettiği bir gelişme olacağını söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “15 Şubat tarihi bizim şu anda odaklandığımız tarihtir. Biz bakanlık olarak bu tarihte okulları mümkün olduğunca en yüksek kapasite ile açmak istiyoruz. Bunun için topluma, ailelere, annelere, babalara, çocuklara bakılacak. Eğer vaka sayısında gerileme bir istikrar haline dönüşürse o zaman 15 Şubat için bizin planlamalarımız devreye sokulup kademeli şekilde okulları açacağız.” ifadelerini kullandı.



BİZ OKULLARI AÇMAYA HAZIRIZ!



Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün bile okulları açmaya yetecek hazırlığı olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, “Biz bakanlık olarak her ihtimali düşünerek hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bize bugün okulları açabilirsiniz deseler yarın sabah eksiksiz bir şekilde 81 ildeki tüm okullarımızı sorunsuz bir şekilde açarız. Bu açıdan öğrencilerimiz ve velilerimiz endişe etmesinler. Milli Eğitim Bakanlığı üzerine düşeni her zaman yapmıştır ve de yapacaktır.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri