17 Mayıs Sonrası Yol Haritası: Kademeli Yeni Normalleşme! Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek?

17 günlük tam kapanma süreci devam ederken vatandaş 17 Mayıs sonrası için açıklanacak yeni kararları merak ediyor. Yeni normalleşme haritası merak konusu olurken özellikle de hayat ne zaman normale döner sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki, tam kapanma sonrası ne olacak, düğünler başlayacak mı, okullar açılacak mı, kafeler, restoranlar, alışveriş merkezleri, berberler ve kuaförler ne zaman açılacak, sokağa çıkma yasağı ne zaman biter?

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibari ile başlayan 17 günlük tam kapanma sürecinde hem evde sıkılan hem de ekonomik olarak sarsılan vatandaş ve esnaflar 17 Mayıs sonrası yeni yol haritasını merak ediyor.

Süreçte 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü resmi tatil olması nedeni ile yasakların 1 hafta daha uzatılıp uzatılmayacağı konusu gündeme taşınmış, konu hakkında hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında açıklama yaptı.

19 MAYIS 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, 19 MAYIS BAYRAMI NEDENİ İLE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 1 HAFTA UZAYACAK MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile geçen sene verilen 4 günlük resmi tatil sonrası bu sene vaka sayılarının daha yüksek seyretmesi nedeni ile bu senede 17 Mayıs sonrası yasakların 1 hafta daha uzatılabileceği gündeme gelmişti.

17 günlük tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00 itibari ile sona ererken sürecin 19 Mayıs Çarşamba gününe uzayıp uzamayacağı konusunda hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış oldukları açıklamaları ile yasağın uzatılmayacağını ve şimdilik böyle bir planlama olmadığını duyurmuştu.

17 MAYIS SONRASI KADEMELİ NORMALLEŞME İLE YOL HARİTASI NASIL OLACAK? TAM KAPANMA SONRASI OKULLAR, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, RESTORAN, KAFELER, SPOR SALONLARI, BERBERLER VE KUAFÖRLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek yasakların kaldırılacağı normalleşme takvimini duyurdu. Zeyrek konu hakkında yetkililerle yapmış olduğu görüşmeler sonrasında elde ettiği bilgileri açıkladı. Buna göre;

17 gnlk tam kapanma sonrası uzaktan eğitime devam edilecek ve bu süreçte okullar Eylül ayındaki yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanacak. Tüm öğretmenlerin aşılanması en önemli öncelik olacak. Sınıflardaki havalandırma ve hijyen sorunları tamamen çözülecek.

17 Mayıs Pazartesi günü itibari ile kafeler ve restoranlar Londra formülü ile sadece açık hava bölümleri ile açılacak. Yerel yönetimlere açık alanı olmayan kafe ve restoranlara kolaylık sağlaması tavsiye edilecek, kapı önüne masa sandalye konulmasına izin verilecek. Alışveriş merkezleri, spor salonları, berber ve kuaför salonları da açılacak.

TAM KAPANMA SONRASI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ, UZAYABİLİR Mİ, HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN TAMAMEN KALKACAK?

Sokağa çıkma yasağı 17 günlük tam kapanma sonrası hafta içi sokağa çıkma yasağı 21:00 itibari ile devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cumartesi günü kaldırılacak ancak Pazar günü yasak uygulaması devam edecek.

1 Haziran 2021 tarihi itibari ile normalleşme takviminde 2. döneme geçiş yapılacak ve 2 . kademe kapsamında hafta içi sokağa çıkma yasağı 22:45 olarak uygulanırken hatfa sonu sokağa çıkma yasağı ise tamamen kaldırılacak. Temmuz ayında ise hafta içi yasağı 24:00 olarak uygulanmaya başlanacak.

Gündem Haberleri