19 Mayıs'ta PTT açık mı, kapalı mı? Perşembe günü PTT Kargo çalışıyor mu?

19 Mayıs'ta PTT'de işlemi olan ya da PTT kargo ile paket gönderecek kişiler 19 Mayıs2ta PTT açık mı, PTT kargo çalışıyor mu araştırıyor.

19 Mayıs'a saatler kala birçok kişi internette yoğun bir şekilde araştırma yapıyor. Resmi tatil nedeniyle birçok kamu kurum ve kuruluşu kapalı olurken PTT'lerin açık olup olmadığı merak konusu oldu. Fatura yatıracaklar, para gönderecekler ya da PTT Kargo'dan teslimat bekleyen kişiler PTT'nin çalışma saatlerini araştırıyor.

19 Mayıs'ta PTT açık mı, PTT Kargo çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bilindiği üzere resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşları çalışmıyor. Bu nedenle PTT şubeleri ve PTT Kargo da 19 Mayıs'ta kapalı oluyor. Buna göre 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda PTT şubeleri ve PTT kargo hizmet vermeyecek.

Fatura yatırmak isteyen, e-devlet şifresi almak isteyen ya da herhangi bir işlemi nedeniyle PTT şubelerine gidecek olan vatandaşlar, işlemlerini gerçekleştirebilmek için bir sonraki iş günü olan 20 Mayıs Cuma gününü beklemek zorunda kalacaklar.

Bunun yanında kargo gönderecek olan ya da paket bekleyenlere de 19 Mayıs Perşembe günü teslimat yapılmayacak. Çünkü PTT Kargo firması, kamuya bağlı olarak hizmet vermesi nedeniyle resmi tatilden yararlanıyor. Bu sebeple de Perşembe günü PTT kargo aracılığı ile yapılan kargo işlemleri, bir sonraki iş günü olan 20 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilebilecek.

Ancak PTT Kargo firması dışında diğer özel kargo firmaları, çalışma koşullarına bağlı olarak hizmet vermeye devam edecekler. Kargo firmalarının çalışma saatlerini internet siteleri üzerinden öğrenebilirsiniz.

Emlak365.com

Gündem Haberleri