2017 yılında temeli atılan ve Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında bulunan Çanakkale Köprüsü için artık sona gelindi. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Tarihi öneme sahip olan Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?
Lapseki Şekerkaya ile Gelibolu Sütlüce mevkiinde inşa edilen Çanakkale Köprüsü, Malkara yerleşiminin güneyinden ve Şarköy ilçesinin batısından geçerek güneybatıya yönelen Evreşe ilçesinin doğusundan Gelibolu Yarımadasına ulaşacak.
Çanakkale Köprüsü ile Asya'dan Avrupa'ya geçiş süresi 6 dakikaya inecek ve İstanbul'un bu hatlar üzerindeki transit trafik yükü hafifletilmiş olacak. Bu köprü aynı zamanda Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'yi birbirine bağlayacak. 1915 Çanakkale köprüsü simgelerin köprüsü olarak anlıyor ve 4 bin 608 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun orta açıklı unvanına sahip oluyor.
Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışın 18 Mart Cuma günü yapılacağını kamuoyuna duyurdu.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR, AÇIKLANDI MI?
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretlerine ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu projenin bir finans modeli olduğunu, bunun üzerine her yıl eklenen işletme ve yurt dışı finans maliyetleri bulunduğunu ancak bu maliyetleri vatandaşlara en az şekilde yansıtmayı hedeflediklerini belirtmişti.
Feribotlarla saatlerce süren yolculuk için 100 TL ödendiğini anımsatan Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü geçiş ücretinin Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.