2. İnfaz Düzenlemesi Mi Geliyor? AK Parti'den İlk Açıklama Geldi

Ceza İnfaz Düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından bazı basın organlarında AK Parti'nin ikinci bir düzenleme üzerinde çalıştığı iddia edilmişti.

Ceza İnfaz Düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından bazı basın organlarında AK Parti'nin ikinci bir düzenleme üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Bu konuda gündemde yer alan iddialara ilişkin ilk açıklama ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Adalet Bakanlığı'nın üzerinde uzun uğraşlar verdiği Ceza İnfaz Düzenlemesi geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmüş ve kabul edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına giden düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete2de yayımlanarak resmiyet kazanmıştı.



Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından ise AK Parti'nin bu alanda yeni bir düzenleme yaptığına dair iddialar basında yer almıştı. Bu iddialara ilişkin AK Parti'den resmi açıklama geldi.



AK PARTİ'DEN YENİ İNFAZ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Kanal 7 canlı yayınına katıldı.



Burada hem gündem başlıklarına hemde kendisine sorulan sorulara yanıt veren AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş basında yer alan yeni düzenleme iddialarını ele aldı. Bu kapsamda program suncusu tarafından kendisine sorulan "Yeni bir düzenleme olabilir mi infazla ilgili" sorusuna yanıt veren Numan Kurtulmuş tahliyeler üzerinden bu soruyu yanıtladı.



"Kamuoyunun beklentilerini büyük oranda karşılayacak bir düzenleme yapıldı. Tabii ki biz herkesi serbest bırakmak, herkesin salıverilmesini, tahliye edilmesini sağlamak gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Ama bu düzenlemenin içerisinde hakikaten reform niteliğinde uygulamalar da oldu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri