200 Bin Dolarlık Taşyapı İnşaat ile Sinan Çetin Arasındaki Davada Çok Konuşulacak Yemin Delili!

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri arasında Taşyapı İnşaat'ın sahibi Emrullah Turanlı ile Plato Film'in sahibi Sinan Çetin arasında imzalanan reklam sözleşmesi karşılıklı iddialar sonrasında dava açılmıştı.

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri arasında Taşyapı İnşaat'ın sahibi Emrullah Turanlı ile Plato Film'in sahibi Sinan Çetin arasında imzalanan reklam sözleşmesi karşılıklı iddialar sonrasında dava açılmıştı. 8 sene önce imzalanan sözleşme ile ile taraflar 2 reklam filmi için anlaşma yapmıştı.

17 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Taşyapı tarafından Sinan Çetin'in sahibi olduğu Plato Film şirketinin hesabına yatırılan 200 bin dolar dava konusu olmuştu.



Taşyapı İnşaat Şirketi sahibi Emrullah Turanlı reklam filmlerinin zamanında çekilerek teslim edilmediği iddiası ile para iadesi talep etmiş, parasını alamadığı gerekçesi ile de Sinan Çetin'den davacı olmuş, mahkeme süreci başlamıştı.



TAŞYAPI İNŞAAT 200 BİN DOLARIN İADE EDİLMESİNİ İSTERKEN, SİNAN ÇETİN 250 BİN DOLARLIK ALACAĞI OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ!



Mahkeme sürecinde Taşyapı para ödemesine rağmen reklamları zamanında teslim alamadığını belirterek para iadesi talep etmiş, Sinan Çetin ise 3 kamu spotu olmak üzere 5 reklam filmi çektiklerini belirterek bu çalışmalar için 450 bin dolar harcama yaptıklarını ve 250 bin dolar daha alacakları olduklarını dile getirmişti.



Bilirkişi tarafından yapılan incelemede Taşyapı İnşaat haklı bulundu ve Plato Film’in 200 bin doları faiziyle ödemesine, ayrıca 135 bin 651 lira da icra inkâr tazminatı ödemesine hükmetti. Bunun üzerine Plato Filmin avukatı karara itiraz etti ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi tarafından alt mahkemenin kararı iptal edilerek yemin delilinin değerlendirilmesini istedi.



YEMİN DELİLİ NEDİR?



Kanunda kesin deliller arasında yer alan yemin delili taraflardan birinin elinde kesin delil olmaması halinde yemin teklifinde bulunan taraf yemin ettiğinde dava sonuçlanmış kabul ediliyro.



Emlak365.com


Gündem Haberleri