2020 İŞKUR TYP Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? İŞKUR TYP Kura Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

İşsiz vatandaşların iş umudu olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR'a yapılan TYP başvurularının sonuçları merak ediliyor.

İşsiz vatandaşların iş umudu olan Türkiye İş Kurumu İŞKUR'a yapılan TYP başvurularının sonuçları merak ediliyor. 21 Eylül 2020 tarihinde sona eren 2020 TYP başvurularının kura sonuçları açıklandı mı? İŞKUR TYP başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 İŞKUR TYP kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Türkiye'de iş arayan vatandaşların en büyük yardımcısı olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) çok önemli imkanlar sunmaya devam ediyor. Milli Eğitim bakanlığı tarafından okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi alımları için İŞKUR üzerinden başvurular yapılmıştı. 21 Eylül 2020'de sona eren İŞKUR TYP başvurularının sonuçları merak edilmeye başlandı. İŞKUR TYP sonuçları açıklandı mı?



2020 İŞKUR TYP SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?



Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu temizlik ve güvenlik görevlisi kadroları için iş başvurusu yapan vatandaşlar şimdi büyük bir heyecanla bu başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. İŞKUR tarafından şu ana kadar konu hakkında bir bilgilendirme yapılmadı. Süreli de olsa bir işe girmek isteyen vatandaşlar İŞKUR'dan gelecek müjdeli haberi merak etmeyi sürdürüyorlar.



2020 İŞKUR TYP SONUÇLARI NASIN ÖĞRENİLİR?



İŞKUR üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda görevlendirilecek olan Temizlik ve güvenlik görevlileri TYP kapsamında işe alınacaklar. 2020 İŞKUR TYP sonuçları bu nedenle il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarından ilan edilecek. Kurada ismi çıkan vatandaşlar Milli Eğitim bakanlığı'na bağlı okullarda Ekim ayı içerisinde göreve başlatılacaklar.



TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?



İşe girme konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların toplum yararı gözetilen işlere alınarak iş disiplininden kopmaması ve istihdam açığını büyütmemesi için İŞKUR tarafından uygulanan programdır. Bu kapsamda işe girenler süreli olarak çalışmaktadırlar. 9 aylık iş süresi boyunca asgari ücret düzeyinde gelir elde eden vatandaşlar çalışma disiplininden de uzaklaşmak zorunda kalmazlar.



Emlak365.com


Gündem Haberleri