2020 Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Silahlı Ve Silahsız ÖGG Eğitimlerinin Detayları Nelerdir?

Türkiye'de özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar belirli dönemlerde açılan sınavlarla bu mesleğe giriş yapabiliyorlar.

Türkiye'de özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar belirli dönemlerde açılan sınavlarla bu mesleğe giriş yapabiliyorlar. Özel güvenlik görevlisi sınavları 2020 yılının Şubat ayında başlamıştı. Ancak araya koronavirüs süreci girince bu sınav tarihleri ileri bir döneme ertelendi. Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavları ne zaman yapılacak?

Türkiye'de işsiz gençlerin en çok rağbet gösterdikleri mesleklerden birisi de özel güvenlik görevlisi mesleği oldu. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar öncelikle bir sertifika almaları gerekiyor. Bunun için de eğitim alıp ÖGG sınavında da başarılı olmaları şart tutuluyor.



2020 ÖGG SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?



ÖGG sınavları ile alakalı olarak koronavirüs sürecinde bir aksama yaşandı. 2020 ÖGG sınavları aslında şubat ayında başlamıştı. Ancak bu sürede koronavirüs salgını Türkiye'de etkin olunca ÖGG sınavları ileri bir tarihe ertelendi. Bu nedenle özel güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar ÖGG sınavlarının tarihlerini merak ediyorlar. ÖGG sınavı ne zaman yapılacak?



Yapılan bilgilendirmeye göre 2020 yılı içerisinde iki ÖGG sınavı gerçekleştirilecek. Buna göre adaylar 11 Ekim 2020 tarihinde ÖGG sınavına girecekler. Bir sonraki ÖGG eğitimi ise 11 Ekim 2020'de başlayacak. Ve bu eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanacak olanlar 13 Aralık 2020'de yapılacak olan sınavla belirlenecekler.



Özel güvenlik görevlisi eğitimlerinde iki farklı eğitim verilmektedir ve adaylar bunun bir tanesini seçebilmektedirler. Buna göre silahlı ve silahsız olmak üzere farklı iki eğitim özel güvenlik görevlisi adaylarına verilmektedir. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi olmak için istenen belgeler farklıdır.



SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ EĞİTİMİ DETAYLARI NELERDİR?



Silahlı temel eğitim toplamda 120 saat sürmektedir. 15 gün temel dersleri alan adaylar son 3 gün ise silah eğitimi alırlar. Bu silah eğitiminin iki günü teoriktir, üçüncü gün ise poligonda 25 adet mermi atılmaktadır. Toplamda 18 gün devam eder.



SİLAHSIZ ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ EĞİTİMİ DETAYLARI NELERDİR?



Silahsız güvenlik görevlisi eğitiminde temel eğitim süresi 100 saattir. Bu 100 saatlik ders adaylara 15 gün içerisinde verilir. Tüm eğitimleri katılmak mecburidir. Ancak adaylar toplamda 10 saatlik derse devamsızlık yapabilirler.



Emlak365.com


Gündem Haberleri