2020 Ramazan Bayramı Ne Zaman Olacak, Kaç Gün Sokağa Çıkma Yasağı Gelebilir?

Korana virüs salgını nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile ikinci bir karar alınana kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edileceğini duyurmuştu.

Korana virüs salgını nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile ikinci bir karar alınana kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edileceğini duyurmuştu. Peki, bu sene Ramazan Bayramı ne zaman, hangi güne geliyor, kaç gün tatil olacak, sokağa çıkma yasağı kapsamına dahil edilecek mi, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün? Soruların yanıtları haberimizde..

Mübarek Ramazan ayı devam ederken korana virüs salgını nedeni ile bu sene kılınmayan teravih namazları ve beraber yapılamayan iftarlar nedeni ile buruk geçen Ramazan ayı sonrası gözler bayrama çevrilmişti.



Ramazan Bayramı için kutlama yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken virüsün sosyal izolasyonun ihmal edilmesi halinde hızla yayılma riski bulunması bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ihtimalini gündeme getirmişti.



AREFE GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI 2020 HANGİ GÜN?



Müslümanların en büyük bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı müjdecisi Arefe günü bu sene 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününe denk geliyor.



BU SENE RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR, 2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?



2020 Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk gelecek. Cumartesi günü Ramazan Bayramı arefesi olarak tatil ilan edilirken Ramazan Bayramı'nın birinci günü ise 24 Mayıs Pazar günü kutlanacak.



RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2020?



Resmi tatil günleri takviminde bu sene Ramazan Bayramı tatili toplam 3.5 gün olarak ilan edildi.



Yani 23 Mayıs Cumartesi arefe günü yarım gün, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günü resmi tatil ilan edilmiş oldu.



RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?



Korana virüs salgını nedeni ile Bilim Kurulu tarafından kesinlikle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi talep edildiği belirtilirken Cumartesi ve Pazar günü yani Arefe Günü ile Ramazan Bayramı 1. Günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı engeline takılacak.



Ramazan Bayramı 3. ve 4. günü ise Pazartesi ve Salı gününe denk gelirken havaların güzel olması nedeni ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ihtimali ağırlık kazanıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri