2020 Yılı Felakete Doymadı! Şimdi De Dev Katil Eşek Arısı Saldırısı Başladı

Depremler, savaşlar, sel felaketleri, çekirge istilaları ve son olarak ta korana virüs salgını gibi çok sayıda felaketi beraberinde getiren 2020 yılı için artık daha kötüsü olamaz denilen bir zamanda yeni bir felaket haberi ile daha gündemde.

Depremler, savaşlar, sel felaketleri, çekirge istilaları ve son olarak ta korana virüs salgını gibi çok sayıda felaketi beraberinde getiren 2020 yılı için artık daha kötüsü olamaz denilen bir zamanda yeni bir felaket haberi ile daha gündemde. Vespa Mandarinia adı verilen dev Asya katil eşek arısı saldırıları başladı. Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan saldırılar dikkat çekti. Detaylar haberimizde..

Dev Asya Eşek arısı saldırıları hız kazandı. Korana virüs salgını ile boğuşan dünya birde artan eşek arısı saldırıları ile bir kere daha şoka uğradı.



KATİL ARILAR SALDIRIYA GEÇTİ! SALDIRILAR AMERİKA KITASINA SIÇRADI



Genelde Asya ülkelerinde görülen katil eşek arıları ilk kez Amerika ve Kanada'da ortaya çıktı.



İlk kez bu iki ülkede görülmeye başlayan katil eşek arıları tarafından yapılan saldırı raporlarında artış yaşandığı belirtilirken bu arı türünün nasıl olup ta bu iki ülkeye geldiği konusunda ise araştırmalar başladı.



Doğu Asya'nın ılıman ve tropikal iklimlerini seven bu bölgelerde yaşayan devl katil eşek arıları ortalama olarak her sene yapmış oldukları saldırılar ile 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyordu.





İlk olarak 2019 yılında Kuzey Amerika'nın batı kıyılarında görülen dev eşek arısı ilk kez Amerika'nın iç bölgelerinde ve Kanada'da ortaya çıkmış oldu.



KALBİ ANINDA DURDURABİLEN ZEHİRE SAHİP!



Normal bal arılarına göre 4 kat büyüklüğe sahip olan Asya dev eşek arısı soktuğu anda insanları anaflaktik şoka sokabilen ya da kalbi anında durdurabilen etkiye sahip olan zehri nedeni ile büyük tehlike saçıyor.



Arıların insanlara saldırmasından daha tehlikeli olanı ise diğer arıları katletmeleri olarak gösteriliyor. Özellikle son dönemde iki ülkede de başları koparılmış çok sayıda bal arısı bulunurken bunun doğal popülasyona büyük zarar vereceği belirtiliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri