2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Okullar Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Okullarda eğitimin nasıl olacağından yeni eğitim öğretim yılının ne zaman açılacağına dair Bakan Selçuk önemli bilgileri kamuoyuna duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir canlı yayına katılarak önemli açıklamlarda bulundu. Tüm öğrencilerin merakla beklediği konularda bilgilendirme yapan Bakan Selçuk, eğitim alanındaki uygulamaların ne şekilde yürütüleceğini duyurdu.

Okullarda işleyecek süreci anlatan Bakan Ziya Selçuk, “Okullar 2 Temmuz'da kapanacak. Öğrencilerimiz okullarına haftada iki gün gidecekler. 4 hafta boyunca bu devam edecek. Öğretmenlerimiz de haftada 2 günün dışında kalan günlerde öğrencileri okula davet etme şeklinde bir çalışma yapabilirler. Sınıfların yarısı bölünüp bir kısamı Pazartesi ve Salı günleri diğer kısmı ise çarşamba ve Perşembe günleri derslere giriyorlar. Ancak bu günler değişebilir. Bu konuda inisiyatif tamamen okul yönetimlerine aittir.” dedi.

NEDEN HAFTADA İKİ GÜN OKUL VAR?

Öğrencilerin yüz yüze eğitime ilgisinin yüksek olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “Öğrencilerimiz okullarını özlemişler. Yüz yüze eğitime büyük oranda ilgi var. Yüzde 80 gibi bir oranı yakaladık. Bu oranı isteyen gelir, isteyen gelmez gibi bir serbestlik tanıdığımız halde yakaladık. Yüzde 80 katılım olunca da sosyal mesafeden dolayı sınıfları ikiye bölmek zorundayız. Bundan dolayı haftada iki gün eğitim oluyor.” ifadelerini kullandı.

OKULLAR YENİ YILDA NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların yeni eğitim öğretim yılında hangi tarihte açılacağı hakkında da bilgi veren Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, “Eğer salgın etkisini kaybeden ve bir sorun yaşanmaz ise okullarımızın yeni öğitim öğretim yılında açılışına dair tarih olarak 7 Eylül'ü belirledik. Ancak 1 EylüL'de de açabiliriz. Yazın okulları açmak hiç uygun olmaz. Bunun bazı sakıncaları var. Öğretmenlerin de öğrencilerin de dinlenmeleri gerekir. Yüz yüze eğitim olmasa da uzaktan eğitim yoluyla büyük bir efor sarfedildi. Bir sonraki seneye enerji depolanması gerekir.

Öğrencilerin karneleri neden 18 Haziran'da alacağını da açıklayan Bakan Ziya Selçuk, “Biz geçtiğimiz dönem de karneleri erken dağıttık. Milyonlarca öğrencimiz var. Hepsi aynı anda sisteme girmeye çalışınca sıkışma meydana geliyor. Ondan dolayı sistemi erkenden açacağız. Karneler için 2 Temmuz'u beklemek zorunda kalmayacaklar. Öğrencilerimiz karnelerini 18 Haziran'da alabilecekler.” dedi.

Gündem Haberleri