2021 KPSS Sınav Soruları Zor Muydu, Kolay Mıydı? En Çok Konuşulan Sorular Ve Sınav Yorumları!

2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri) sınavları yapıldı. Sınav zor muydu, kolay mıydı? İşte sınav soruları ve yorumları...

Kamu personeli olmak isteyenlerin uzun bir süredir hazırlandıkları 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetemek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri) sınavları bugün yapıldı.

Adaylar kendilerine devlet kapılarını açacak bir puan almak için ter döktüler. Sınavların sona ermesi ile beraber de 2021 KPSS sınavı ile alakalı olarak yorumlar ve sınavlarda çıkan sorular araştırılmaya başlandı.

2021 KPSS A Grubu sınavında adaylara 120 soru sorularak 130 dakikalık bir sınav süresi verildi. 2021 KPSS Eğitim Bilimleri sınavında ise adaylara 80 soru yöneltildi ve bu sorular için de 100 dakikalık bir süre verildi.

2021 KPSS GENEL YETENEK – GENEL KÜLTÜR ZOR MUYDU, SINAV YORUMLARI?

2021 KPSS Genel Yetenek ve Genel kültür sınavlarında adaylara sorulan 120 sorunun zorluk ve kolaylık seviyesi tartışılmaya başlandı. Sınava katılan adayların yaptıkları yorumlara göre bir önceki KPSS sınavına göre bu yıl Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları daha kolaydı.

2021 KPSS'de Türkçe ve Matematik sorularının alışılagelmişin dışında kolay olduğu yorumlarını yapan adaylar Mantık sorularının ise geçmiş yıllardaki sınavlarda sorulan sorulardan daha net olduklarını ifade ettiler.

Sınav sorularının kolayu olduğunu iddia eden adaylar kadar olmasa da yine de soruları zor bulan adaylar oldu. Soruların zorlayıcı olduğunu söyleyen bu adayların 2021 KPSS sonuçlarının oldukça tartışılacağını söylediler.

2021 KPSS'DE ÇIKAN VE EN ÇOK KONUŞULAN SORULAR!

2021 KPSS'de çıkan ve en çok konuşan soruların başında cevabı Van Gölü olan soru geliyor. Adaylara Nasa'nın fotoğraf yarışmasında 1. olan Van Gölü soruldu. Gündem takibini iyi bir şekilde yapan adaylar bu soruyu anında hatırlayıp kolay bir şekilde cevaplandırdılar.

Ayrıca karahanlı dönemi sorusu olarak adaylara yöneltilen Kutadgu Bilig sorusu da oldukça kolay bulunan sorulardan birisi oldu. Adayların çok büyük bir çoğunluğu bu soruyu doğru cevaplandırdı.

2021 KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavda ter döken ve soruları yanıtlayan adaylar tam olarak nasıl bir sınav sonucu bekledikleri üzerine çıkarımlar yapabilmek için ÖSYM'nin 2021 KPSS soru ve cevaplarını açıklamasını beklmeye başladılar. ÖSYM bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak bugün akşam saatlerinde 2021 KPSS soru ve cevaplarının açıklanması bekleniyor.

Gündem Haberleri