2021 Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemeleri! 18 Yaş Altı Özel Çocuklara Her Ay 661 TL

Aile Bakanlığı 18 yaşından küçük olup en az yüzde 40 engeli olan vatandaşlar için ailelerine 661 TL destek ödemesi yapıyor. Söz konusu desteğin veriliş amacı, şartları ve başvuru işlemleri Emlak365'te

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için çok sayıda destek ödemesi bulunuyor. Her vatandaş için sağlanan destek ödemelerinin yanında bakanlık üzerinden ayrıca özel ve kişiye özel yapılan maddi yardımlar var.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN HER AY 661 TL

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan maddi desteklerin başında yer alan 661 TL ödeme, 18 yaşından küçük ve engelli bireysel için ailelerine ödenir. Ödemelerin alınabilmesi için vatandaşların ekonomik durumlarına dair şartlar bulunuyor. Tüm şartların uygun olduğu ailelere ise her ay düzenli destek sağlanır.

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri "Engelli Yakını Aylığı" adıyla veriliyor. Destek maddi imkanı olmayan sosyal güvencesi bulunmayan ve engelli çocuğu olan ailelere sağlanır. Destek ödemeleri hane içerisinde ki kişi başı milli gelire orana göre sağlanır. Destek ödemelerinde ailede yaşayan kişi başı milli gelirin net asgari ücreti 1/3'ünden fazla olmaması gerek. 2021 yılı için net asgari ücret 2824 TL ödenirken kişi başı 852 TL'den daha az gelirin düştüğü aileler bu ödemeden faydalanabiirler.

Başvuru yapacak aileler için desteğin 18 yaşından küçük özel gereksinim düzeyi en az hafif düzeyde olan veya %40 ve üzeri oranda engelli olan yakını bulunan kişiler için ödendiği bilgisi verildi.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru işlemleri Aile Bakanlığı - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Başvurular için kurum TC Kimlik Kartı Sağlık Kurulu Raporu (20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir.)" açıklamasında bulundu.

Açıklama kapsamında aileler kendi ilçe kaymakamlıklarına gidecekler ardından sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderecek şahsen başvuru yapacaklar.

Gündem Haberleri