2021 Yılında Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler!

2020 yılında pandemi nedeniyle pek çok kişi tatil planlarını erteleme zorunda kalırken aşılamanın başlaması ile beraber önümüzdeki dönemde pek çok kişi gezi planı yapmaya başladı. Vizesiz ülkeler 2021 listesi daha kolay gitme imkanı sunarken tatil rotası oluşturacak olan kişiler için merak edilen liste haberimizde...

2020 yılında pandemi nedeniyle pek çok kişi tatil planlarını erteleme zorunda kalırken aşılamanın başlaması ile beraber önümüzdeki dönemde pek çok kişi gezi planı yapmaya başladı. Vizesiz ülkeler 2021 listesi daha kolay gitme imkanı sunarken tatil rotası oluşturacak olan kişiler için merak edilen liste haberimizde...

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında pek çok ülke sınır kapatma kararı alırken bazı ülkelerde de seyahat izni çok daha zor verilmeye başlanmıştı. Pandemide aşılama süreci tüm hızı ile devam ederken ülkeler 2020 yılında yaşadıkları büyük turizm kayıplarını telefi etmek adına 2021 yılına hızlı bir giriş yapmayı planlarken vatandaşlar da erteledikleri tatil planları için farklı rotalar aramaya başladı.



Özellikle de sadece kimlik belgesi ile seyahat edilebilen vizesiz ülkeler 2021 listesi ile yine sınırda vize veren ülkeler de gezmek isteyen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Peki, 2021 yılında hangi ülkelere vizesiz gidiliyor, gidilir, vize almadan hangi ülkelere gidilir, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler hangileri?



VİZESİZ ÜLKELER 2021!



Seyahat etmek isteyen kişilerin en çok zorlandıkları konuların başında yer alan vize konusunda bazı ülkeler esneklik sağlamaktadır. Özellikle de turizm gelirini arttırmak isteyen ülkeler vize serbestisi uygulamaya başlarken son yıllarda dış ülkelerle yürütülen diplomatik süreçler kapsamında da vize kolaylığı sağlanan ülkelerin sayısı giderek artmaya devam ediyor.



Aralarında Avrupa ülkelerinin de yer aldığı çok sayıda ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunulurken vize kuyruklarında beklemeden tatil yapma imkanı sunuluyor. Afrika ülkelerinden Latin Amerika ülkelerine, Uzak Asya ülkelerinden Avrupa ülkelerine kadar çok sayıda ülke Türk vatandaşlarına sadece kimlik belgesi ile vizesiz olarak gezme imkanı tanıyor.





Osmanlı tarafından yüzlerce yıl yönetilen Arnavutluk Türk vatandaşlarına 90 günlük vizesiz seyahat imkanı tanırken ülkede Osmanlı'dan yadigar kalan çok sayıda eserde bulunuyor. Son dönemde Türk yatırımcıların emlak yatırımı konusunda da gözde tercihleri arasında yer alan Arnavutluk Türkiye'ye yakın olması nedeniyle de gezi rehberlerinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.



Son dönemde Türkiye'ye yapmış olduğu yatırımlar ile gündeme gelen Katar'da vizesiz gezilebilecek ülkeler arasında yer alırken 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi aşmamak şartı ile vize olmadan seyahat imkanı tanınıyor. Karayipler ülkesinin yıldızı olan Antigua ve Barbadua içinde 180 gün vizesiz seyahat etme imkanı tanınıyor.



Azerbaycan, Kosava, Andorra, Arjantin, Kuzey Makedonya, Bahamalar, Bahreyn, Fas, Belarus, Bosna Hersek, Endonazya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mauritius, Brezilya, Filipinler, Güney Afrika, Hong Kong, Güney Kore, Gürcistan, İran, Irak, Karadağ, Jamaika, Kazakistan, Kolombiya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Kuveyt, Malezya, Meksika, Makao, Monaco, Moldova, Nepal, Moğalistan, Pakistan, Özbekistan, Peru, Panama, Seyşeller, San Marino gibi ülkelerde 10 günden 180 güne kadar değişen sürelerde vizesiz seyahat imkanı sunuyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri