2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı Mı, ÖSYM Sonuçları Ne Zaman Açıklar, Belli Oldu Mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) terih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu mu? ÖSYM açıklama yaptı mı?

Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve aileleleri YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar. Herkes nefesini tutmuş ÖSYM'nin konuya dair bir açıklama yapmasını bekliyor. Peki YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi mi?

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapmaya hak kazanan öğrencileri tercih işlemlerini yaparak sonuçların açıklanmasını beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları şu ana kadar açıklanmadı. Ayrıca YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair de ÖSYM henüz resmi bir bilgilendirmede bulunmadı.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair eğitim uzmanlarının bazı öngörüleri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 26 Ağustos'ta açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının bu yıl da aşağı yukarı aynı tarihlerde açıklanması bekleniyor.

Elde edilen bilgilere göre ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları 31 Ağustos 2021 Salı günü açıklanabilir. Kesin olmayan bu bilgiye ek olarak ise 2021 YKS tercih sonuçlarının en geç 3 Eylül Cuma günü açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanması beklenirken tüm gözler ÖSYM'nin son dakika açıklamalarına çevrildi.

Öte yandan YKS yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması gerekiyor. Çünkü öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırıp barınma gibi sorunlarına çözüm arayabilmeleri için belirli bir süreye ihtiyaç duyacaklar. YKS tercih sonuçlarının açıklanması gecikirse öğrencilere yeterli zaman verilmemiş olacak. Bundan dolayı da ÖSYM'nin kısa bir süre içerisinde YKS tercih sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Gündem Haberleri