2022 EKPSS Kura Başvuru Nasıl Yapılır, Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

2022 EKPSS için kura başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı ve kura başvuruları başladı. Kura başvurusu nasıl yapılır, kura çekimi ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılan EKPSS'nin sonuçlarına kamu kurumlarında bulunan engelli kadrolarına kura ile atama işlemi yapılacak. ÖSYM EKPSS kura başvuru kılavuzunu resmi sitesinde yayımladı ve kura başvuruları başladı. Başvuru işlemleri 28 Nisan ile 17 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kura başvuruları ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. ÖSYM sisteminde engel bilgisi olmayan adaylar ise başvurularını başvuru merkezleri üzerinden yapabilecek.

ÖSYM BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, EKPSS kuraya katılmak için başvuru yapacak adayların 28 Nisan - 17 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvuru işlemlerini http://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AİS Mobil uygulaması üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

EKPSS KURA BAŞVURU ÜCRETİ
ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda kura başvurusu yapacak adaylar 25 TL başvuru ücreti yatıracaklar. Başvuru ücreti, ÖSYM internet sitesi üzerinde yer alan Ödemeler kısmından kredi kartı ya da banka kartı ile online olarak yatırılabilecek. Kuraya başvuru yapacak adayların en az %40 ve üzerinde engeli olması gerekiyor.

EKPSS başvuruları 27 Ocak ile 15 Şubat 2022 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınmıştı. Sınav 24 Nisan 2022 tarihinde yapıldı ve kuraya katılacak adaylar için başvurular da 28 Nisan ile 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kuraya katılacak adayların geç başvuru günü ise 7 Haziran-8 Haziran 2022 olarak belirlendi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri