2022 İl İl Ramazan İmsakiyesi! İstanbul, Ankara, İzmir Ramazanın İlk Günü Sahur Ve İftar Saatleri!

2022 ramazan ayı İslam dünyasında büyük bir coşkuyla karşılanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilk sahur saat kaçta olacak? Ramazan’ın 1. gününde iftar saat kaçta yapılacak? 2022 Ramazan İmsakiyesi

Müslümanlar için ibadet ayı olan Ramazan ayı başladı. İnsanlar bu ay içerisinde oruç ibadetlerini gerçekleştirecekler. Bundan dolayı da her gün sahur ve iftar saatleri büyük bir merakla araştırılacak. 2022 Ramazan imsakiyesi oldukça araştırılan konular arasında yer almaya başladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde iftar ve sahur saatleri sorgulanmaya devam ediliyor. İşte Ramazan ayının 1. gününe dair merak edilen tüm bilgiler ve ayrıntıları...

İSTANBUL’DA İLK SAHUR SAAT KAÇTA OLACAK?

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da Ramazan ayının ilk gününe dair vakitler araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2022 İstanbul Ramazan İmsakiyesi’ne göre 2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk sahur yapılacak. İstanbul’da oruç ibadetini gerçekleştirecek olanlar saat 05:12’ye kadar sahurlarını yapabilecekler. Bu saatten itibaren ise 2022 Ramazan ayının ilk orucuna niyetlenerek başlanmış olunacak.

İSTANBUL’DA İLK İFTAR SAAT KAÇTA YAPILACAK?

2022 yılının Ramazan ayının ilk orucunu insanlar 2 Nisan’da tutacaklar. Gün boyunca oruç ibadetinin yanında diğer ibadetlerini de eda edecek olan müslümanlar İstanbul’da saat 19:36’da okunacak olan akşam ezanı ile de ilk iftarlarını yapacaklar. Ramazan ayının ilk gününde oruç açılma saati bu olacak.

ANKARA VE İZMİR SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

Ankara’da oruç ibadetini gerçekleştirecek olanlar Ramazan ayının ilk sahurunu saat 04:59’da yapacaklar. Bu saatte ilk oruç için niyetlenecek olan vatandaşlar 19:20’da okunacak olan akşam ezanına kadar ibadetlerini sürdürecekler. Ankara’da ilk gün için iftar saati de 19:20 olacak.

İzmir’de sahur ve iftar vakitleri de araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlamış olan Ramazan İmsakiyesi 2022’ye göre İzmir’de ilk oruç için niyetlenme saati yani sahur vakti 2 Nisan 2022 Cumartesi saat 05:25 olacak. İnsanlar oruç ibadetlerinin ilk gününü 19:42’de okunacak olan akşam ezanı ile tamamlayacaklar. İzmir’de Ramazan ayının ilk gününün iftar vakti bu saat olacak.

Türkiye’nin diğer illeri için sahur ve iftar saatlerine dair en doğru bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayınlanan il il 2022 Ramazan İmsakiyeleri ile öğrenilebilecek. Detayları merak edenleri bu kaynaktan bilgi almaları gerekecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri