2022 KPSS Lisans Son Başvuru Günü Ne Zaman? KPSS Başvuru Ücreti Hangi Bankalara Yatıyor?

KPSS’ye girerek memur olma imkanı elde etmek isteyenlerin başvuru işlemleri devam ediyor. 2022 KPSS son başvuru tarihi ne zaman? KPSS ücreti hangi bankalara yatıyor?

Memur olmak için girilmesi zorunlu olan 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için başvurular devam ediyor. Memur adayları ÖSYM’nin belirlediği sistem içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Peki 2022 KPSS son başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuru ücreti hangi bankalara yatırılıyor?

2022 KPSS SON BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

2022 KPSS lisans için başvuru işlemlerinin alınmaya devam ettiği bildirildi. KPSS’de Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu, Eğitim Bilimleri oturumu, Alan Bilgisi oturumları, Öğretmenlik Alan Bilgisi Oturumu (ÖABT) için sınava girmek isteyenler başvuru işlemlerine dair ayrıntıları araştırıyorlar.

ÖSYM 2022 KPSS Lisan başvuru takvimine dair duyuru yaptı. Buna göre 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ÖABT başvuruları için son başvuru günü 6 Haziran 2022 Pazartesi olacak. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak ve başvuru yapmayanlar 2022 KPSS Lisans’a girme hakkı elde edemeyecekler.

2022 KPSS ÜCRETLERİ NE KADAR?

ÖSYM 2022 KPSS başvuru ücretlerini de açıkladı. Buna göre adaylar KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür Oturumu ile Eğitim Bilimleri Oturumu için 115 TL başvuru ücreti ödeyecekler. Bu tek oturum için geçerli olan başvuru ücreti olacak. İki oturuma katılacak adaylar ayrı ayrı ödeme yapacaklar. KPSS Alan Bilgisi Sınavları kapsamında her bir oturum için 80 TL başvuru ücreti alınacak. ÖABT oturumu için ise başvuru ücreti 115 TL olarak yatırılacak.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 KPSS Lisans başvuru ücretleri Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, İş Bankası, İNG Bank, Vakıf Katılım ve Ziraat Bankası üzerinden ödenebilecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri