2022 KPSS sorusu: Bekir Sami Bey'in yerine kim Dışişleri Bakanı oldu?

2022 KPSS Lisans sınavında çıkan soruların cevapları araştırılmaya devam ediliyor. KPSS Lisans sınavında çıkan; “Bekir Sami Bey’in yerine kim Dışişleri Bakanı oldu?” sorusunun cevabı ne?

KPSS 2022’de çıkan soruların cevapları araştırılıyor. Sınavda ter döken adaylar cevapladıkları soruların doğru olup olmadıklarına dair bilgileri öğrenmek istiyorlar. 2022 KPSS’de dikkat çeken sorulardan birisi de, “Bekir Sami Bey’in yerine kim Dışişleri Bakanı oldu?” sorusu oldu. Peki bu sorunun doğru cevabı ne? Bekir Sami Bey’in ardından kim Dışişleri Bakanı oldu? İşte merak edilen sorunun kapsamlı cevabı...

İŞTE MERAK EDİLEN SORUNUN CEVABI!

KPSS 2022’de çıkan Bekir Sami Bey’in yerine kim Dışişleri Bakanı oldu sorusunun yanıtı en çok araştırılan konular arasına girdi. Bekir Sami Bey’in ardından Dışişleri Bakanı olarak Yusuf Kemal Tengirşenk görevlendirildi. Osmanlı Meclis-i Mebusan’ında milletvekili olan Yusf Kemal Tengirşenk aynı zamanda TBMM’nin ilk döneminde de milletvekilliği görevinde bulunmuştur.

Oldukça önemli görevlerde yer alan Yusuf Kemal Tengirşenk İstanbul Barosu Başkanlığı da yapmıştır. Farklı hükümetlerde değişik bakanlıklar da yapan Yusuf Kemal Tengirşenk İktisat, Hariciye ve Adliye bakanlıkları yapmıştır. 91 yaşında hayatını kaybeden Yusuf Kemal Tengirşenk ömrünün son 40 yılını da akademisyen olarak tamamlamıştır.

2022 KPSS’de çıkan sorunun yanıtı Yusuf Kemal Tengirşenk’tir. Bekir Sami Bey’in Dışişleri Bakanı olarak görevinin son bulmasının ardından Yusuf Kemel Tengirşenk bu göreve getirilmiştir. Ancak onun da görev süresi çok uzun olmamıştır. Ardından milli mücadeleye destek veren Yusuf Kemal Tengirşenk TBMM’de milletkili olarak görev alan isimler arasında yer almıştır. Dönemin renkli siyasetçilerinden gösterilen Yusuf Kemal Tengirşenk ömrü boyunca bir taraftan akademik çalışmalar yapmış diğer taraftan ise siyaset ile yakın temas içerisinde bulunmuştur.

Gündem Haberleri