2022 Ramazan Ne Zaman Başlıyor, İlk Oruç Hangi Gün Tutulacak? İstanbul, Ankara, İzmir İlk Sahur Ve İftar Saatleri!

2022 Diyanet Ramazan İmsakiyesi belli oldu mu? İlk sahur ve ilk iftar ne zaman, hangi gün, saat kaçta? İstanbul, Ankara İzmir iftar ve sahur saatleri. İl il Ramazan İmsakiyesi nereden ve nasıl bakılır

Türkiye'de Ramazan ayı heyecanı yavaş yavaş başladı. İnsanlar Ramazan ayı için bilgileri öğrenmek istiyorlar. Bundan dolayı Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk sahur ne zaman olacak, ilk oruç saat kaçta açılacak gibi soruların cevapları aranıyor. İşte Ramazan ayı için merak edilen tüm soruların cevapları...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan takvim hesaplamalarına göre 2022 yılının Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. İnsanlar oruç ibadetine bu tarihte başlayarak Ramazan ayını eda edecekler. Diyanet'in verdiği bilgilere göre vatandaşlar hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladılar. Peki ilk sahur ve iftar hakkında bilgiler nelerdir?

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İLK SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

Ramazan ayında tutulacak olan ilk oruç için iftar ve sahur saatleri de merak ediliyor. İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ilk sahur saat kaçta olacak? Ramazan ayında ilk gün oruç tutacak olanlar İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de oruçlarını saat kaçta açacaklar? Diyanet tarafından verilen bilgilere göre 2 Nisan Cumartesi günü 05:13'te imsak ile oruç tutulmaya başlanacak ve iftar ise saat 19:37'de olacak. Ankara'da imsak saati 04:59, iftar saati iser 19:20 olacak. İzmir'de oruç saat 05:25, iftar ise 19:42'de olacak.

2022 DİYANET RAMAZAN İMSAKİYESİ SORGULAMA

2022 yılına ait ramazan İmsakiyesi için araştırmalar da yapılıyor. İl il sahur ve iftar saatlerini merak edenler bu imsakiuyeye nasıl ulaşabileceklerini öğrenmek istiyorlar. 2022 Ramazan İmsakiyesi için Dİyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesine girilmesi gerekiyor. Diyaanet tarafından 2022 Ramazan İmsakiyesi yayınlandı. İl il imsakiyelere bu yolla erişilebiliyor.

Gündem Haberleri