2022 TMO fındık alım tarihi belli oldu! TMO fındık alım randevusu nasıl alınır?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 yeni sezon fındık alım planlamasını açıkladı. TMO fındık alımı ne zaman başlayacak? TMO fındık alım randevusu nasıl alınır?

2022 fındık sezonunda hasat işlemleri devam ederken üreticiler fındıklarını pazara çıkarmaya hazırlanıyorlar. Fındıklarını TMO’ya satmak isteyenler ise bir süredir TMO’nun fındık alım planlamasının belli olmasını bekliyordular. TMO’nun fındık alımına dair 2022 planlaması açıklandı. Peki fındık üreticileri fındıklarını TMO’ya nasıl satacaklar?

2022 TMO FINDIK ALIM TAKVİMİ!

TMO’nun fındık alımına dair yeni sezon planlaması yapıldı. Buna göre TMO 11 ayrı noktada fındık alımı yapacak. TMO’un fındık alımları ise 22 Ağustos 2022 çarşamba günü başlayacak. Açıklanan bilgilere üreticiler hasat edip kuruttukları fındıklarını Kocaeli Başmüdürlüğüne bağlı Düzce, Adapazarı, Kocaali, Samsun Başmüdürlüğü’ne bağlı Çarşamba Şeker, Ordu Başmüdürlüğü’ne bağlı Altınordu, Fatsa, Ünye, Giresun Başmüdürlüğü’ne bağlı Tirebolu, Merkez, Trabzon Başmüdürlüğü’ne bağlı Arsin Çelebi, Ankara Başmüdürlüğü’ne bağlı Alaplı merkezlerinde TMO’ya teslim edebilecekler. 70 ekiple başlanacak olan fındık alımları yoğunluk meydana gelirse 50 noktaya yükseltilecek.

TMO FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

TMO’nun 2022 fındık fiyatları da merak ediliyor. Buna göre Giresun kalite fındık 53 TL, levant kalite fındık 52 TL, Sivri kalite fındık ise 51 TL’den alınacak. TMO fındık alımlarında kırma işlemi yaparak teslim edilen fındığın kalitesini ölçecek. 50 dirhemin üzerindeki fındıklar fiyat farkı eklenerek satın alınacak. Ancak 50 dirhem altındaki fındıklardan ise bir miktar kesinti yapılacak.

TMO FINDIK ALIM RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?

TMO’ya fındık satabilmek için üreticiler randevulu sistemle fındıklarını teslim edecekler. Her üreticiye Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki arazi bilgilerine göre bir kota uygulanacak. Bu kotanın üzerinde fındık teslimi yapılmayacak. Üreticiler fındık teslimi yapabilmeleri için TMO’nun internet sitesi üzerinden randevu alacaklar. Bu randevu sırasında sisteme banka bilgileri de bildirilecek ve ödeme o banka hesabına teslimden bir süre sonra yapılacak.

Gündem Haberleri