2023 AYT sınavı kaçta başlıyor bitiyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bugün gerçekleştirilecek olan YKS sınavının ikinci oturumu AYT hakkında merak edilenler artmaya başladı.

Üniversiteye girecek olan adaylar için düzenlenen YKS sınavının ilk oturumu dün gerçekleştirildi. TYT oturumunun tamamlanmasının ardından girmek isteyen adaylar için ikinci aşama yani AYT sınavı hakkında merak edilenler de son derece arttı. Dünkü sınavın ardından bu sınavın nasıl gerçekleşeceği gibi pek çok konu hakkında adaylar arama motorları üzerinden araştırma yapmaya başladı.

AYT SINAVI NE ZAMAN BAŞLAR BİTER?

Alan Yeterlilik Sınavı olarak bilenen bu sınava girmek isteyen kişiler için sınavın saat 10:15'te başlayacağı öğrenildi. Fakat sınava katılım sağlamak isteyen kişilerin en az 15 dakika öncesinden sınav yerlerinde bulunması gerektiği ifade edildi. Saat 13.15'te sona erecek bu sınavın hemen ardından ise YDT'nin başlayacağı ifade edildi. 15:45'te başlayan YDT'nin saat 17:45'te sona ermiş olacağı ifade edildi.

SORU DAĞILIMLARI BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre soru dağılımları şu şekilde verildi;

Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde (Türk Dili ve Edebiyatı 24 soru, Tarih/1 10 soru Coğrafya/1 6 soru) toplam 40 soru,

Sosyal Bilimler-2 Testinde (Tarih/2 11 soru, Coğrafya/2 11 soru, Felsefe Grubu (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) 12 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe Grubu soruları) toplamda 40 soru,

Matematik Testi de toplam 40 sorudan oluşurken, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 14 soru, Kimya 13 soru, Biyoloji 13 soru) toplam 40 soru bulunmaktadır. Tamamına bakılacak olunursa 120 soru için 180 dakika süre ayrılmıştır.

Gündem Haberleri