2023 fitre ne kadar ve ne zaman verilir?

Birçok vatandaş fitrenin Ramazandan önce verilmesinin caiz olup olmadığını merak etti. Diyanet tarafından bu sorunun yanıtı açıklandı.

2023 fitre ne kadar ve ne zaman verilir?: 2023 yılında verilecek olan fitre bedeli vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Fitre bedelinin ne kadar olduğu ve ne zaman verileceği araştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle birçok il bu depremden etkilendi. Depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar fitre ödemelerinin Ramazandan önce verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Peki 2023 yılında fitre ödemeleri ne kadar yapılır? Ramazandan önce verilir mi? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama.

FİTRE NE KADAR VERİLİR?

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem ile birçok vatandaşımız vefat ederken binlerce vatandaş ise evsiz kaldı. Hal böyle olunca vatandaşlar depremzedelere yardım amacıyla fitrelerini vermek istediklerini ve fitrenin ramazandan önce verilmesinin caiz olup olmadığını merak etti. Fitre bu yıl ne kadar ödenecek? 2023 yılında fitre Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yayınlanan bilgiye göre 70 TL olarak verilecektir.

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR? RAMAZANDAN ÖNCE VERİLİR Mİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklanan bilgilere göre bu yıl verilecek olan fitre miktarı 70 TL olarak açıklandı.  Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantının ardından alınan karar ile fitrelerin Ramazan ayı öncesinde verilebileceği kararlaştırıldı. Vatandaşlar tarafından merak edilen fitrenin Ramazandan önce verilmesinin caiz olup olmadığı sorusuna yanıt veren Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müntahap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler” şeklinde açıklama yaptı. 

Gündem Haberleri