2023 hac kontenjanı belli oldu! Hac başvuruları ne zaman yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 yılında Türkiye’nin hac kontenjan sayısını açıkladı. Bu yıl kaç kişi Türkiye’den hacca gidebilecek?

Türkiye’nin hac kontenjanına dair bir açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2023 yılında uygulanacak olan hac kontenjanı sayısının ne kadar olacağını kamuoyuna duyurdu. Hac başvurularına dair de bilgi veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hacca gitmeyi düşünen vatandaşların merak ettiği soruları cevaplandırdı.

TÜRKİYE’NİN 2023 HAC KONTENJANI!

2023 yılı hac kontenjanı hakkında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hac kontenjanında salgın öncesi döneme dönüş yapmış bulunmaktayız. Suudi Arabistan yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hac kontenjanı belirlenmişti. 2023 yılında 65 yaş üstü vatandaşlarımız da dahil olmak üzere 83.430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız.” dedi.

2023 HAC BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

2023 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar hac başvuru tarihlerini merak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği bilgilere göre hac kayıtları için ön kayıt süreci 5 Ocak 2023 tarihinde başladı. Hac kayıtları 26 Ocak tarihine kadar devam edecek. Geçmiş yıllarda hac için başvuru yapan ama 2020 yılında çekilen kurada kesin kayıt hakkı elde edemeyenlerin kayıt yenileme işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından güncellendiği bildirildi.

2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Hacca gitmek isteyen vatandaşlar 2023 yılında hac ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyorlar. Hac ücretleri ulaşım ve konaklama olarak değişiklik gösterebiliyor. Konaklama için şu andaki güncel ücretlere göre 2 kişilik oda 175 Bin TL, 3 kişilik oda 165 Bin TL ve 4 kişilik oda 150 Bin TL şeklinde bildirildi. Toplam hac ücreti ise 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişmektedir.

Gündem Haberleri