2023 Hedeflerine Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine AK Parti'yi Hazırlayacak Yeni Vitrin Belli Oluyor!

Bugün AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. 2023'e hazırlık olarak ilan edilen yeni dönemin AK Parti yönetim kadrosu belirlenecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacağı konuşma ile 2023'ün yol haritasını çizecek.

AK Parti'nin haftalardır merakla beklenen 7. Olağan Büyük Kongresi bugün gerçekleştirilecek. Türk siyasetinin son 19 yılına damga vuran AK Parti, 2023 hedeflerine ve 2023 seçimlerine hazırlık için ilk adım bugün atılacak.

MKYK LİSTESİ 50'DEN 75'E ÇIKACAK

AK Parti'nin yeni parti yönetiminde değişiklikler yapılacak. Bu değişim hem nitelik hem de nicelik doğrultusunda olacak. Partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesi 50 kişiden 75 kişiye çıkarılacak. Bunun için AK Parti tüzüğünde de değişiklik yapılacak. Yedek listenin de eklenmesiyle MKYK üyesi olarak 100 kişi belirlenecek.

TEK ŞAPKA KURALI GETİRİLİYOR

AK Parti MKYK üyeleri için de belirli bir standart getirilecek. Eski bakanlar ve milletvekillerine MKYK'da görev verilebileceği gibi gençlerden ve kadınlardan oluşan bir yönetim listesi meydana getirilecek. 15 kadın ve 15 gençlerden oluşturulan MKYK'da bu sayı arttırılabilecek. Ayrıca uygulanacak olan yeni sistem gereği AK Parti'de “tek şapka” kuralı getirilecek. Bir kişini birden fazla görevi olmayacak. MKYK üyelerinin tek yönetim görevleri MKYK üyeliği olacak ve varsa diğer görevlerini bırakacaklar.

AK PARTİ'NİN YÖNETİM YAPISI DEĞİŞİYOR

AK Parti'nin tüzük değişikliği yapması ile parti içerisinde yeni birimler de kurulabilecek. Ayrıca yeni birimlerin yanında mevcut birimlerin de değişmesi gündeme gelecek. Özellikle gençlere erişim sağlayabilmek ve Z kuşağı diye tabir edilen gençler ile AK Parti arasında bir bağ tesis edebilmek için Bilişim ve Teknoloji adıyla yeni bir birim meydana getirilecek. AK Parti'nin sosyal medya etkinliklerinden bu yeni birim sorumlu olacak. AR-GE Başkanlığı olarak AK Parti'nin yıllardır aktif olan yönetim biriminin de adı AR-GE ve Eğitim Başkanlığı olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN NE AÇIKLAYACAK?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde en çok ilgi çeken ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşma olacak. Bu konuşma ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 2023 manifestosunu ve yol haritasını ilan edecek. Bu konuşmada Türkiye'nin 2023 hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için AK Parti'nin izleyeceği strateji kamuoyuna açıklanacak. Ayrıca 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için de AK Parti'nin çalışma planı kamuoyuna açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere hazırlıkların startını bugünden itibaren verecek. İl kongrelerinde bu konuda işaretleri veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yenilenen teşkilatlardan vatandaşların tamamına ulaşmalarını ve varsa sorunlarını çözmek için adım atmalarını, vatandaşlarla devlet ve parti arasında sıkı bir bağ tesis edilmesi isteyerek talimatını tüm kamuoyunun önünde verecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri