2023 seçim takvimi netleşiyor! Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri tarihi ne zaman?

Türkiye 2023 senesinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için gün saymaya devam ederken AK Parti MYK toplantısında gündeme gelen 3 olası seçim tarihi belli oldu.

Normal koşullar altında 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili olarak tarihin hem üniversite sınavı hem de ikinci tura kalma olasılığı üzerine yeniden belirlenmesi gündeme gelmişti. Konunun AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldiği ve 3 yeni tarih belirlendiği iddia edildi. 

2023 seçim takvimi ve seçim tarihini netleştirmek için çalışmalara başlayan AK Parti MYK toplantısında yaptığı görüşmede tüm senaryoları masaya yatırarak yeni planlarını oluşturdu. Yapılan toplantıda 2023 seçim tarihi için 3 tarih öne çıkarken seçimin ikinci tura kalma olasılığı üzerinden Nisan ayı öne çıktı. İşte seçimin olması muhtemel tarihler! 

2023 SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN, SEÇİM TAKVİMİ BELLİ Mİ?

2023 seçimlerinin normal koşullar altında Haziran ayında yapılması planlanıyordu. Ancak seçim tarihinin hem ÖSYM sınav takvimi ile çakışması hem de seçimlerin ikinci tura kalması durumunda tatil planları yapan kişilerin seçime katılmayacağı endişesi ile seçim takviminin değişmesi gündeme geldi. 

AK Parti MYK toplantısında bu konu ele alınırken 2023 seçim takvimi için çalışmalar başladı. Toplantıda 30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin öne çıktığı belirtilirken en muhtemel tarihin ise 30 Nisan olarak görüldüğü dile getirildi. Erdoğan tarafından seçim işleri başkanlığına detaylı çalışma talimatı verildiği, kurulun hazırlayacağı rapora göre 2023 seçim takviminin önümüzdeki günlerde netleşeceği dile getirildi. 

Gündem Haberleri