2023 Seçimlerinde Yeni Kıyaslama! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Oy Oranları Fark Yüzde Kaç?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı karşıya gelmesi durumunda kim kazanır? İşte partilerin ve liderlerin son oy oranları.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 yılında yapılacak. 2023 öncesi ise erken seçim tartışmaları gündemden düşmüyor. Araştırma şirketleri ay ay hem partilerin oy oranlarını hemde vatandaşların en güvendiği siyasi isimlerin kim olduğuna ilişkin araştırma yapıyorlar. Son araştırma sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

ŞUBAT 2022 ANKET SONUÇLARINA GÖRE PARTİLERİN OY ORANLARI

Şubat 2022 döneminden önceki süreçte gerçekleştirilen anket sonuçları açıklandı. Ekonomi başlıklarının ön plana çıktığı ve yüksek enflasyon, gıda fiyatlarında yaşanan artışlar, elektrik doğalgaz zammı, ile dolar kuru gibi temel başlıkların konuşulduğu bu süreçte AK Parti'nin oy oranı merak ediliyordu. Bununla birlikte muhalefet partilerinin oy oranları da araştırılıyor. İşte gerçekleştirilen son anket sonuçlarına göre o rakamlar.

Gezici Araştırma Şirketi tarafından yayımlanan raporda 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?' sorusuna vatandaşların çoğunluğu AK Parti dedi. Listenin ikinci sırasında CHP, üçüncü sırasında İYİ Parti yer aldı. HDP'nin oyu da dikkat çekti. Şirketin açıkladığı rakamlara göre AK Parti'nin oy oranı %31.3 bandında bulunuyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin oy oranı ise yüzde 27.2 olarak açıklandı.

Genel Başkanlığını Meral Akşener'in yaptığı İYİ Parti'nin oy oranı .1 olurken HDP'nin oy oranı .5 olarak tahmin edildi. MHP'nin oyu ise yüzde 8.1 olarak öngörüldü. Deva Partisi yüzde 2.1, Gelecek Partisi yüzde 1.4 ve Memleket Partisi de yüzde 1.3 oranında oy aldı.

Gündem Haberleri