2023 Seçimlerinden Önce Baskın Seçim Yapılacak İddiasına AK Parti'nin Tepesinden Yanıt

2023 Haziran öncesi baskın seçim olacağına ilişkin bazı iddialar gündeme gelmiş ve siyasi arenada dile getirilmeye başlamıştı. Artan iddialar üzerine ise AK Partili Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi.

2023 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin çok önemli bir iddia gündeme gelmişti. AK Parti'nin 2023 seçimleri öncesi erken seçim yapabileceğine ilişkin söylemler siyasiler tarafından dile getirilirken bu iddialara ek olarak bir de baskın seçim konusu gündeme gelmişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bu iddialara kendisine sorulan bir başka soru üzerinden yanıt verdi.

ERKEN SEÇİM, BASKIN SEÇİM İDDİALARINA AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Batman'daydı. Kentte bazı etkinliklere katılan daha sonra basın mensuplarının karşısına geçen Numan Kurtulmuş gündemin temel başlıklarına dair değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Rusya Ukrayna savaşında Türkiye'nin üstlendiği araculucu rolüne değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin fevkalede bir rol üstlendiğini, bu savaşta taraf olmadan iki tarafla da rahatça konuşabildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bu süreçte izlediği tutumu da ele alan Numan Kurtulmuş, uygulanan rolün övünç kaynağı olduğu da söyledi.

Seçim Konuları

Konuşmasının devamında seçim süreci ve muhalefet partilerinin düzenlediği toplantılara dair de görüşlerini açıklayan Kurtulmuş - "Masada 6 parti var ama masada ruhu olan 7. bir parti var, o da HDP" ifadelerini kullandı. HDP'nin o masada olmaması düşünülemez diyen Kurtulmuş, "Çünkü HDP'nin oylarını almamış olan bir ittifak, karşı taraftaki 6'lı ittifakı kastediyorum, seçim yarışı içerisinde ortak dahi olmasa yarışın kulpunu dahi tutması mümkün değil." dedi.

Kurtulmuş daha sonra bir basın mensubunun sorusuna yanıt vererek "Bir erken seçim ya da baskın seçim yoktur." açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri