2023 servis ücretleri son dakika: İstanbul'da en yakın ve en uzak okul servisi ücreti ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi?

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için velilerin telaşı başlarken ne yazık ki bir zam haberi de servis ücretlerine geldi. İstanbul'da en yakın okul servisi ücreti kaç TL, ne kadar oldu?

Öğrencilerin okula dönüş heyecanı gelen zamlarla veliler için sancılı bir sürece dönüşürken ne yazık ki bir son dakika zam haberi de servis ücretleri için verildi. Okul servislerine yapılan son dakika zam açıklaması ile İstanbul'da okul servisi ücreti yükseldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı ile 2022 - 2023 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala milyonlarca öğrenci ve velinin beklemiş olduğu okul servisi ücretleri açıklandı. Son dönemde benzin ve motorin fiyatları, araç bakım ücretler ve yedek parça fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ile öğrenci servis ücretlerine de zam yapılması bekleniyordu. 

OKUL SERVİSLERİNE SON DAKİKA ZAM HABERİ! İSTANBUL'DA ÖĞRENCİ SERVİSİ ÜRCETİ KAÇ TL OLDU, NE KADAR ZAM GELDİ?

İBB UKOME toplantısı yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere uygulanacak olan servis ücretlerini belirlemek üzere toplantı kararı almıştı. Yapılan toplantıda taraflar yeni fiyat tarifesi konusunda tekliflerini masaya sürerken müzakereler sonucunda İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 19,21 oranında zam yapıldığı açıklandı. 

Yapılan zam sonrasında İstanbul'da en yakın mesafe için uygulanacak olana servis ücreti 660 liraya yükselmiş oldu. Yani çocuğu servisle okula giden bir ailenin ödeyeceği en düşük servis ücreti 660 liraya yükseltilmiş oldu. En uzak mesafe yani uygulanacak en yüksek servis ücreti ise 1.585 TL olarak belirlendi. Gelen zam aslında son dönemde benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar sonrasında veliler tarafından beklenmeye başlanmıştı. 

Gündem Haberleri