2023 YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca aday tarafından büyük bir heyecan içinde beklenen YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

ÖSYM tarafından 17 ve 18 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen YKS sınavı hakkında sınava giren adaylarca merak edilenler araştırılmaya devam ediyor. Bu sene sınava girmeye hak kazanan TYT, AYT ve YDS alanlarından oluşan bu sınav için bir an önce sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar üniversitelere ne zaman yerleşecekleri gibi konular hakkında araştırma yapmaya başladı.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYT: 17 Haziran, AYT: 18 Haziran , YDT: 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarda 20 Temmuz tarihinde sonuç ekranının erişime açılacağı öğrenildi.

Girilen sınava göre elde ettikleri başarı sıralaması ve puanlarına uygun olacak şekilde tercih yapmak isteyen adaylar için yapılan açıklamalara göre sonuçların açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun da yayımlanmasının beklendiği ifade edildi. Adayların hem puanları hem de tercih kılavuzlarına uygun olacak şekilde tercihlerini ise 27 Temmuz 2023 ile 5 Ağustos 2023 arasında tamamlayacakları öğrenilmiş oldu.

Gündem Haberleri