22 Ağustos Pazartesi kabine toplantısı var mı? Ne zaman, saat kaçta yapılacak, hangi kararlar alınacak?

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı saat kaçta yapılacak? Kabine toplantısında hangi kararlar alınacak? Kabine toplantısında alınan kararlar saat kaçta açıklanacak?

Türkiye’de önemli kararların alınıp uygulamaya sokulduğu kabine toplantısının tarihi, günü ve saati merak ediliyor. Son olarak 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılan kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısının günü belli oldu mu? Kabine toplantısının gündemi ne olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde tüm bakanların katılımı ile yapılacak kabine toplantısında hangi kararlar alınacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ne zaman toplanacağı belli oldu. Buna göre kabine toplantısı 22 Ağustos 2022 pazartesi günü yapılacak. Kabine toplantısının saat 16:00’da başlaması beklenirken gündem oldukça yoğun olacak. Toplantıda alınacak olan kararları ise her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması ile duyuracak. Bu konuşmanın saat 19:00 ile 20:00 arasında yapılması bekleniyor.

EKONOMİ VE ENFLASYON BAŞ GÜNDEM

Kabine toplantısının ana gündemi ekonomi olacak. Bunun yanında enflasyonla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar yeniden gözden geçirilip bunun yanına bazı ek önlemler de tartışmaya açılacak. Tarım Kredi marketlerde yapılan indirimlere ek indirimler yapılıp yapılmayacağı yine toplantıda görüşülecek. Bunun yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal yardımların performansları de değerlendirilecek.

EYT DÜZENLEMESİ GÖRÜŞÜLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın EYT düzenlemesinde geldiği noktaya dair kabine toplantısında bir sunum yapılacak. Bu düzenlemenin artıları ile eksileri masaya yatırılacak. Emeklilikte yaşa takılanların mağdur olmalarının önüne geçilecek formüller tartışılacak. Burada öne çıkar fikirlere göre çalışma Bakanlığı’nın kurmayları EYT düzenlemesine dair hazırlıklarına yön verecekler.

DIŞ POLİTİKA DEĞERLENDİRİLECEK!

Kabine toplantısının önemli bir gündem maddesi de dış politika olacak. Suriye yönetimi ile yeniden temas kurulmasına dair görüşler ele alınacak. Bunun yanında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve bu ülkenin ortaya çıkardığı krizi sonlandırmak için Türkiye’nin girişimleri de toplantının konularından birisi olacak.

Gündem Haberleri