23 Nisan da Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Ek Genelge İle Son Dakika Kararı Verilerek 4 Gün Tatil İlan Edilecek Mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene Perşembe gününe denk gelirken söz konusu tatil ile beraber sosyal izolasyon konusunda yaşanabilecek sorunlar nedeni ile sokağa çıkma yasağının 4 gün olup olmayacağı tartışma konusu oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene Perşembe gününe denk gelirken söz konusu tatil ile beraber sosyal izolasyon konusunda yaşanabilecek sorunlar nedeni ile sokağa çıkma yasağının 4 gün olup olmayacağı tartışma konusu oldu. Konu hakkında açıklama yapan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü masada olan farklı senaryoları duyurdu. 23 Nİsan sokağa çıkma yasağı kararı ne zaman açıklanacak, ek genelge yayımlanır mı, son dakika gelişmeleri neler, 23 Nisan kutlanacak mı, 23 Nisan kutlama programı 2020 açıklandı mı, sokağa çıkma yasağı olursa marketler ve bakkallar açık mı olacak, kapatılacak mı?

23 Nisan 2020 Perşembe günü resmi tatil olacağı için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündeme gelmişti.



Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı devam ederken arada kalan Cuma günü içinde böyle bir karar alınarak 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir görüşü ağırlık kazanmıştı.



BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLADI: 23 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONUSUNDA KARAR SALI GÜNÜ VERİLECEK!



“Çok hassas ve kırılgan bir noktadayız. Salgını kontrol altın almış değiliz. Vaka sayımız artıyor. Kayıplarımız artıyor. İnişe geçirmemiz lazım. Bu tedbirleri sürdürmemiz lazım. Toplulumuzun gevşememesi, rehavete kapılmaması lazım. 23 Nisan konusu Bilim Kurulu’nda ayrıca görüşülmedi ama bizim önerimiz bu kısıtlamalarının sürdürebildiği kadar yapılması yönünde.



İdari kararlar bizi aşıyor. Salı günkü toplantıda bu gündeme gelebilir. Bu alınan sonuçlara bağlı. Seyir sıralamasındaki gidişe bağlı. Vatandaşın uyumuna bağlı. Şu anda yorumlamak zor.”



23 NİSAN PERŞEMBE, 24 NİSAN CUMA, 25 NİSAN CUMARTESİ VE 26 NİSAN PAZAR 2020 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?



Konu hakkında yapılan değerlendirmelerde Ramazan ayı başlangıcı nedeni ile vatandaşın yoğun alışveriş yapma isteği nedeni ile böyle bir yasağın ilan edilmeyeceği yönünde.





23-24-24-26 NİSAN TARİHLERİNDE 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İÇİN MASADA OLAN SENARYOLAR NELER?



Konu hakkında yapılan değerlendirmelerde Ramazan ayının hemen öncesine gelecek olan yasak nedeni ile marketlerde aşırı yığılma yaşanacağı endişesi ile böyle bir yasağın olmayacağı ağırlık kazanıyor.



Ağırlık kazanan ihtimal ise 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edileceği ancak 23 Nisan Perşembe günü ve 24 Nisan Cuma günü marketlerin açık olması yönünde.



Masada değerlendirilen bir diğer seçenekte ise 23 Nisan günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi 24 Nisan çalışmaların devam etmesi 25-26 Nisan tarihinde yeniden yasak uygulanması yönünde. Ancak Cuma günü yine marketlerde yığılma olma riski bulunması nedeni ile bu yasak uygulamasına da sıcak bakılmıyor.



4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLİRSE MARKETLER VE BAKKALLAR KAPALI OLACAK MI, AÇIK OLUR MU?



Evet, Ramazan ayı nedeni ile böyle bir yasak ilan edilse dahi ilk etapta marketlerin açık olması yönünde çalışma yapıldığı belirtiliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri