23 Nisan Mesai Ücreti Hesaplama (Asgari Ücretlinin Günlük Net Ücreti 2019)

2019 yılının resmi tatil günleri arasında yer alan 23 Nisan Salı günü mesai yapılmayacak. Çalışanlar için ise mesai ücreti ödenecek. 23 Nisan mesai hesaplama!

2019 yılının resmi tatil günleri arasında yer alan 23 Nisan Salı günü mesai yapılmayacak. Çalışanlar için ise mesai ücreti ödenecek. 23 Nisan mesai hesaplama!

Resmi tatil günleri çalışanlar için işverenler mesai ücreti ödemekle yükümlü bulunuyor.



23 Nisan Resmi Tatil Mi?



Evet, 23 Nisan günü resmi tatil günleri arasınd yer alıyor.



23 Nisan günü resmi tatil olduğu için kamu kurum ve kuruluşları tatil ilan ediliyor. Yine resmi tatil günü olduğu için özel sektörde tatil uyguluyor.



Bugün çalışmak zorunda olan işyerleri ise çalışanlarına mesai ücreti ödemekle yükümlü tutuluyor. Peki, 23 Nisan 2019 Salı günü mesai ücreti ne kadar? Mesai ücreti hesaplama nasıl yapılır?



23 Nisan Mesai Ücreti Hesaplama



2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun kapsamında belirtilen tatil günlerinde çalışanların tatil yapma hakkı bulunmakta olup, bu günlerde çalışanlara mesai ödenmezi zorunludur.



Genel tatil ücreti olarak isimlendirilen bu ücret o günün çalışma karşılığı olarak fazla mesai ücreti olarak ödenir. Mesai ücreti hesaplama işleminde çalışanın aylık maaşı temel alınır.



Bunun için çalışanın günlük net ücreti hesaplanır ve bu ücret tatil günü olan çalışmasına ek olarak ödenir.



Günlük Net Ücret Nasıl Hesaplanır?



Alınan net maaşın 30 güne bölünmesi ile net maaş hesaplama işlemi gerçekleştirilir.



Örneğin asgari ürcet ile çalışan bir kişinin almış olduğu net maaş 2 bin 20 liradır. Bu tutarın 30 güne bölünmesi ile elde edilen 67,33 lira günlük net ücrettir.



Asgari Ücretlinin Günlük Net Ücreti 2019



Asgari ücretlinin günlük net yevmiyesi 67,33 lira, brüt net yevmiyesi ise 82,28 liradır.



İşveren Mesai Ödemiyor!



Resmi tatil günlerinde çalışma mesai ücretine tabi olup işverenin mesai ücreti ödememesi durumunda çalışanın şikayet etme hakkı bulunmaktadır.



Mesai ödemeden yapılan çalışmalar için işverene ilk sefer için 128 lira para cezası kesilmekte olup bu ceza her seferinde katlanarak uygulanmaktadır.



Emlak365.com


Gündem Haberleri