23 Nisan'da Noterler Açık mı, Nöbetçi Noter Çalışıyor mu?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle 23 Nisan'da noterler açık mı, nöbetçi noter çalışıyor mu konularında araştırmalar başladı.

Hafta içi noterde işleri olup da yetiştiremeyen vatandaşlar, hafta sonları için noterlerin çalışıp çalışmadığını araştırıyor. Resmi tatil olmayan hafta sonlarında nöbetçi noterler çalışmaya devam ediyor. Hafta içi 09.00'da mesaiye başlayan noterler 17.00'da mesaiyi tamamlıyor. Nöbetçi noterler de cumartesi günleri 09.00-16.00 saatleri arasında, pazar günleri de 10.00-14.00 saatleri arasında çalışıyor.

23 NİSAN 2022 CUMARTESİ NOTERLER AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene cumartesi gününe denk geliyor. Resmî kurumlarda 23 Nisan'da zaten mesai yapılmayacak. Normal mesai saatleri arasında hizmet veren noterler de kapalı olacak. PTT, kargo, eczane, hastane poliklinikleri acil servisler hariç olmak üzere, noterler, kütüphane, müze, adliyeler, vergi daireleri ve resmî kurumlar kapalı olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER ÇALIŞIYOR MU, NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA NASIL YAPILIR?
23 Nisan 2022 Cumartesi günü için ilinizde nöbetçi noter olup olmadığını Türkiye Noterler Birliği resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Web sitesine giriş yaptıktan sonra bulunduğunuz ili ve sorgulamak istediğiniz saati yazıp o saatte ilinizde nöbetçi noter olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

NOTERDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?
Noterler, iki taraf arasında yapılan anlaşma ya da satış işlemlerini hukuksal olarak geçerli kılmak adına hizmet veriyorlar. Kişilerin ve kurumların hukuki hak ve anlaşmazlıklarını önleme amacıyla çalışıyorlar. Her ilde en az bir tane noter bulunuyor. Noterlerde evlilik sözleşmesi, gayrimenkul satışı, şirket sözleşmeleri, kira sözleşmeleri, evlat edinme sözleşmesi, beyanname, tescil gibi pek çok işlem yapılıyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri