23 Nisan'da Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi, Ramazan Bayramında Tam Kapanma Var Mı?

Kısmi kapanma kararına rağmen koronavirüs vaka sayısı ve vefat sayısında yaşanan artış daha sıkı tedbirleri gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısmi kapatma kararları sonrasında gözler yeni kabine toplantısına çevrildi. Özellikle de 23 Nisan 2021 Cuma günü 3 günlük sokağa çıkma yasağı var mı, yasak olacak mı, Ramazan Bayramında tam kapanma kararı çıkar mı, kabine toplantısı ne zaman, yeni kabine ne zaman toplanacak sorularına yanıt arınıyor. Soruların yanıtl

Koronavirüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ederken vefat sayısında yaşanan yükseliş korkutucu boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka sayısı rakamlarına göre koronavirüs salgınında dün yeniden 61 bin sınırı aşılırken vefat sayısı da ilk kez 346 rakamına ulaştı.

Erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69,1 olarak ilan edilirken hastanelerin yatak doluluk oranları ise yüzde 56,3 olarak ilan edildi. Ağır hasta sayısının da 3 bin 375 kişiye ulaşması ile bir kere daha alarm zilleri çaldı ve tam kapanma beklentisi gündeme geldi.

23 NİSAN 2021 CUMA GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÇIKMA VAR MI, 3 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İLAN EDİLİR Mİ?

Koronavirüs salgını nedeni ile 2020 yılında 23 Nisan günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve kutlamalar evlerde, balkonlarda yapılmıştı. Koronavirüs salgını yeni vaka sayısı dün itibari ile 61 bin sınırını bir kere daha aşarak 61 bin 28 kişi olarak ilan edilirken hem vefat sayısı hem de yoğun bakım doluluk oranının artması ile aynı yasak yeniden gündeme geldi.

Türkiye kısmi kapanma kararları ile 13 Nisan 2021 tarihinden itibaren yeni döneme geçiş yapmış, Cumartesi ve Pazar günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması geri getirilmişti. Bu sene 23 Nisan 2021 gününün Cuma gününe denk gelmesi ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yeniden yasak getirilmesi ve 3 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilebileceği belirtiliyor. Şu an için konu hakkında yapılan resmi bir açıklama bulunmazken İçişleri Bakanlığı tarafından Perşembe günü açıklama yapılarak yasağın getirilebileceği belirtiliyor.



RAMAZAN BAYRAMINDA TAM KAPANMA OLACAK MI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE SEYAHAT KISITLAMASI GELİR Mİ?

Ramazan Bayramı için de endişeli bekleyiş sürerken 2020 yılında Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulaması getirilmiş, bayram kutlamaları ne yazık ki yasaklanmıştı. Bu senede vaka sayısının bayrama kadar düşürülememesi durumunda yasak gelebileceği belirtiliyor.

Ramazan Bayramı bu sene 13 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Bu kapsamda yasak 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü başlayacak ve bayramı da içerisine alacak şekilde 16 Mayıs 2021 Pazar günü sona erecek. Yani toplamda 9 günlük tam kapanma uygulaması olabileceği belirtiliyor. Ramazan Bayramı için karar yeni kabine toplantısı ile açıklanacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, YENİ KABİNE TOPLANTISI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

13 Nisan 2021 tarihi itibari ile Türkiye kısmi kapanma dönemine geçiş yaparken yeni kabine kararlarının açıklanacağı kabine toplantısının ise 26 Nisan 2021 tarihinde yapılması bekleniyor.

Gündem Haberleri