2.El Telefon ve Tablet Satışı İçin Yeni Düzenleme! Yenilenmiş Ürün Sistemi İle İkinci El Satışlarda 12 Ay Garanti Zorunluluğu Geliyor

Yenilenmiş ürünlerin satışı kapsamında Ticaret Bakanlığı yasal düzenlemenin sonuna gelindiğini duyurdu.

Yenilenmiş ürünlerin satışı kapsamında Ticaret Bakanlığı yasal düzenlemenin sonuna gelindiğini duyurdu. Bundan sonra ikinci el telefon ve tablet satışı konusunda garantili satış dönemi başlayacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yazılı bir açıklama yaparak ikinci el telefon ve 2.el tablet satışları için garantili satış dönemi başlatacaklarını dile getirdi. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler yakından takip edilmeye devam ederken ikinci el araç satışı konusunda yapılan düzenlemelerden sonra bir yenilikte ikinci el telefon ve tablet satışı için yapıldı.



BAKANLIK YENİLEME YETKİ BELGESİ VERECEK, YENİLENEN TELEFONLAR VE TABLETLER İKİNCİ EL PİYASASINDA 12 AY GARANTİLİ OLARAK SATILACAK!



Konu hakkınad yazılı bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan"Mevcut durumda, özellikle ikinci el cep telefonu piyasasında kayıt dışılığın ve güvensizliğin söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak, tüketicilerin güvenli şekilde ve sıfır ürünlere nazaran daha düşük maliyetle bu ürünleri satın almalarını sağlamak istiyoruz.



Hazırladığımız yönetmelik taslağı, ülkemizde 'yenilenmiş ürün' sisteminin yasal altyapısını oluşturacak. Bu sayede, tüketicilerimiz kullanılmış teknolojik ürünlerini satarken veya ikinci el ürün alırken güvenli şekilde hareket edebilecek. Satın aldığı yenilenmiş ürünle ilgili sorun yaşadığında da garantiden kaynaklanan haklarını kullanabilecek" ifadelerini kullandı.



Yapılan düzenleme mevcut hali ile uygulamaya alınırsa bundan sonra ikinci el telefon ve tablet satışı yetkisi sadece Ticaret Bakanlığı tarafından belge verilen kurum, kuruluşlar ve kişilere ait olacak.



Bu belgeyi alanlar belirlenen standartlara göre ürünleri yenileyerek dilerlerse kendi kuracakları alıcı ve satıcı kanallar kurabilecek. Yenilenen ürünlerin ambalajlarında "yenilenmiş ürün" ibaresine yer verilecek. Bu ibare olan ürünler en az 12 ay garantili olarak satışa sunulacak. Yapılan düzenlemede sona gelindiğini belirten Bakan Pekcan yakın zamanda yeni kuralallarla satışın başlayacağını duyurdu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri