3 Bin Yıllık Tarihi Köprüyü Çaldılar!

Böylesi ancak Türkiye'de olur dedirten son derece ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. 3 bin yıllık tarihi köprü çalındı...

Böylesi ancak Türkiye'de olur dedirten son derece ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. 3 bin yıllık tarihi köprü çalındı...

Gün geçmiyor ki ülkemizde "böylesi ancak Türkiye'de olur" dedirtecek cinsten tuhaf bir olay yaşanmasın.



Bunun son örneği ise Gümüşhane'nin Arslanca köyünde yaşandı. Köy halkı sabah kalktıklarında 3 bin yıllık tarihi köprüyü yerinde bulamadı.



Önce Yoğun Yağış Nedeni İle Yıkıldığı Sanıldı



Köylüler önce köprünün yoğun yağış nedeni ile yıkıldığını sandı. Ancak dere boyunca köylüler tarafından yapılan ilk incelemelerde köprüye ait tek bir tuğlaya bile rastlanamaması tuhaf olayı ortaya çıkardı.



Toplam 5 metre uzunluğa sahip olan ve 3 yaylayı birbirine bağlayan tarihi köprünün yapılan tüm incelemelere rağmen tek bir tuğlasının dahi bulunamaması defineciler tarafından köprünün çalındığı iddiasını gündeme getirdi.



Bölge Definecilerin İşgali Altında



Arslanca köyünün muhtarı Coşkun Doğan yaşanan olay karşısında şaşkınlıklarını dile getirirken bölgenin zaten uzun zamandır define avcılarının işgali altında olduğunu söyleyerek "Köprünün çalındığı dedikoduları üzerine geldik. Baktık ki köprünün taşları dahi yerinde yok.



Burada kalan taşların eşelendiğini ve bir şekilde başka bir yere götürüldüğünü anladık. 1 hafta öncesine kadar köprü buradaydı. Köprü çökse bile deredeki bu az suyun, taşları sürükleme ihtimali yok. Köprü yıkılmış olsa bile taşlar dere boyunca olmalıydı.



Etrafta hiç taş yok. Geçen pazartesi günü yerindeydi. Sonra burada son 3- 4 gün içinde neler oldu, bilemiyoruz. Gün içinde sık kullanılan bir köprü değil. Muhtemelen bu taşları buradan aldılar" dedi.Tarihi köprünün 3 bin yıllık olduğu ve yayla halkı tarafından göç döneminde kullanıldığı belirtiliyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Gündem Haberleri