3 Haziran 2021 Atama Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı! İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Hanife Öztürk Akkartal Kimdir?

Resmi Gazete'nin 3 Haziran 2021 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararı yayımlandı. Bu karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kültür Üniversitesi rektörlüğüne atama yaptı. Por. Dr. Hanife Öztürk Akkartal kimdir?

3 Haziran 2021tarihli ve 31500 Sayılı Resmi gazete yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan ve yürürlüğe giren kararlar arasında bir de atama kararı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bir rektör ataması gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN REKTÖR ATAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan 3 Haziran 2021 tarihli atama kararına göre istanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal atandı. Hanife Öztürk Akkartal'ın İstanbul Kültür Üniversitesi rektörlük makamına yapılan atamanın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2., 3. ve 7. maddeleri gereği gerçekleştirildiği açıklandı.

HANİFE ÖZTÜRK AKKARTAL KİMDİR?

1964 yılında Çanakkale'nin Biga ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta okul eğitimini Çanakkale'nin Çan ilçesinde almıştır. 1981 yılında ise Biga Ticaret Lisesi'nden birincilikle mezun olma başarısını göstermiştir. 1981 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görmeye başlayan Hanife Öztürk Akkartal buradan 1985 yılında birincilikle mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görtevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

1985 ile 1987 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Aynı bölümde 1987 yılında doktora eğitimi almaya başlamıştır. 1989 ile 1991 yılları arasında ise burslu olarak Almanya'ya gönderrilmiştir. 1994 yılında doktora tezini tamamlayarak yardımcı doçent unvanı alan Hanife Öztürk Özkartal, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapmaya başlamıştır. 2004 yılında doçent olan Hanife Öztürk Özkartal 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden emekli olmuştur.

Emekli olduktan sonra İstanbul kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2010 yılında Bochum Üniversitesi'nde dersler vermiştir. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2007-2011 yıllarında Dekan Yardımcısı olarak görev yapan Hanife Öztürk Özkartal, 3 Haziran 2021'de aynı üniversiteye rektör olarak atanmıştır.

Gündem Haberleri