3 Nisan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları! Sağlık Bakan Yardımcısı Görevden Alındı

Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı. Söz konusu kararlar kapsamında görevden alınan ve yeni göreve atanan isimler oldu. Görevden alınan isimlerden birisi de Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni atamalar ile yeni görevden almalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yayımlandı. Yayımlanan kararnamede bazı kurumların ilgili daire başkanlıklarına, büyükelçiliklilere atamalar yapıldı.

Görevden alınma kararlarında ise en dikkat çeken Sağlık Bakanlığı'nda, bakan yardımcılığı pozisyonunda oldu. Tüm bu kararlar be detayları sizlerle.

RESMİ GAZETE'DE ATAMA KARARLARI

03 Nisan 2021 Tarihli ve 31443 Sayılı Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararnamesi yer aldı. "Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 72)" başlığıyla yayımlanan kararnamede yer alan atamalar şu şekilde;

Sağlık Bakanlığı Ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama ile Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe görevden alındı. Bu makama Emine Al Meşe'nin yerine ise Doç. Dr. Tolga Tolunay getirildi.

YAPILAN DİĞER BAZI ATAMALAR

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral Merkeze alındı. Bu göreve Cahit Bağcı getirildi.

Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Tahsin Tunç, Myanmar Büyükelçisi Haydar Kerem Divanlıoğlu ve Sierra Leone Büyükelçisi Deha Erpek Merkeze alındılar.

Bu isimlerden boşalan makamlara ise; Polonya Büyükelçiliğine Cengiz Kamil Fırat, Myanmar Büyükelçiliğine Ali Sait Akın, Sierra Leone Büyükelçiliğine Sibel Erkan getirildi.

Diğer Büyükelçi Atamaları

İtalya Büyükelçisi Murat Salim Esenli Merkeze alındı, yerine Ömer Gücük atandı.

Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız Merkeze alınırken yerine Ali Rıza Güney atandı.

Polonya Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül merkeze alındı, yerine Cengiz Kamil Fırat atandı.

İspanya Büyükelçiliğine Burak Akçapar atandı.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDA DEĞİŞİKLİK

Bir diğer atama ise Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tabii Kaynaklar Dairesi Başkanlığı görevine Leman Çetiner getirildi.

Gündem Haberleri