30 Ağustos noter açık mı, noterler çalışıyor mu, Zafer Bayramı nöbetçi noter İstanbul, Ankara, İzmir var mı?

Türkiye bu sene şanlı zaferinin 100. yılını kutlamaya hazırlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna hazırlanıyor. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi, noterler açık mı, 30 Ağustos nöbetçi noter var mı?

Zafer Bayramı kutlamaları için geri sayım başlarken resmi kurumlarda işi olan kişiler ise "30 Ağustos resmi tatil mi, noter açık mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Özellikle de noterlik işlemleri olan kişiler ve acil olarak bu işlerini halletmek zorunda olan kişiler işlerinin aksamaması için tatil muammasına yanıt aramaya çalışıyordu. 

Türkiye Noterler Birliği TNB tarafından yapılan resmi açıklama ile merak edilen soru da yanıt bulmuş oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi, noterler açık mı, çalışıyor mu, nöbetçi noter olacak mı?

30 AĞUSTOS NOTER AÇIK MI?

Hayır, resmi tatillerde tüm kurumlarda olduğu gibi noterler tarafından da çalışma yapılmıyor. Dini ve milli bayramlar resmi tatil olduğu için 30 Ağustos Zafer Bayramı da tüm resmi kurumlar kapalı olacak. Bu nedenle noterlerde de 30 Ağustos Zafer Bayramı boyunca kapalı olacak. Noterler 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü normal mesai bitimi sonrasında kapılarını kapatırken 30 Ağustos Salı günü çalışma olmayacak ve 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü normal mesailerine kaldıkları yerden devam edecekler. 

30 AĞUSTOS 2022 SALI GÜNÜ ANKARA NÖBETÇİ NOTER VAR MI, ÇALIŞIYOR MU?

Nöbetçi noterlik uygulaması sadece hafta sonu yapılacak olan çalışmaları kapsıyor. Bu nedenle resmi tatillerde noterlerde nöbetçi noterler devreye girmiyor ve çalışmıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil olduğu için nöbetçi noter uygulaması olmayacak. 

30 AĞUSTOS NÖBETÇİ NOTER İSTANBUL VAR MI?

Hayır, 30 Ağustos 2022 Salı günü İstanbul nöbetçi noter uygulaması devrede olmayacak ve resmi tatil olduğu için noterler kapalı olacak. 

30 AĞUSTOS 2022 SALI GÜNÜ İZMİR NÖBETÇİ VAR MI, NOTERLER ÇALIŞIYOR MU, ZAFER BAYRAMI NOTER AÇIK MI?

Nöbetçi noterlerin çalışma sistemlerinde resmi tatiller değil sadece hafta sonu tatilleri yer aldığı için İzmir'de nöbetçi noterler 30 Ağustos Salı günü çalışmayacak. 

Gündem Haberleri