32 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı! Maske Takma Zorunluluğu Olan İller Hangileri, Maske Takmama Cezası Kaç TL?

Bugün itibari ile 2 yeni ilde daha sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. Bu kararlar kapsamında maske takma zorunluluğu olan iller sayısı 32'ye yükselmiş oldu. Peki, maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar, maskesiz çıkmanın yasak olduğu iller hangileri, maskesiz gezme cezası var mı, hangi illere yasak geldi, hangi illerde maske takmak mecburi, maskesiz gezmek yasak, maske zorunluluğu var? Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Hatay, Bursa, Zonguldak ve Kocaeli illerinde maske

Bugün itibari ile 2 yeni ilde daha sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. Bu kararlar kapsamında maske takma zorunluluğu olan iller sayısı 32'ye yükselmiş oldu. Peki, maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar, maskesiz çıkmanın yasak olduğu iller hangileri, maskesiz gezme cezası var mı, hangi illere yasak geldi, hangi illerde maske takmak mecburi, maskesiz gezmek yasak, maske zorunluluğu var? Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Hatay, Bursa, Zonguldak ve Kocaeli illerinde maske takma zorunluluğu var mı? Soruların yanıtları haberimizde..

Türkiye Corana virüs salgını ile mücadeleye kararlı bir şekilde devam ederken bayram sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile normalleşme sürecinin ilk sinyalleri verilmişti.



Ancak bir anda artacak insan sirkülasyonu nedeni ile virüste ikinci dalga yaşanabileceği endişesi ile çok sayıda ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirilmişti.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?



Hayır, Türkiye genelinde şu anda bu yönde alınan bir karar bulunmuyor.



Yani ülke genelinde bu tip bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak il hıfzısıhha kurulları tarafından maske takma zorunluluğu konusunda karar alma yetkisi veriliyor.



Bu nedele bazı illerde kurulların verdiği kararlar neticesinde maske takma zorunluluğu uygulanyıro.



MASKESİZ ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERE YASAK GELDİ, HANGİ İLLERDE MASKE TAKMAK MECBURİ?



Açıklanan son kararlara göre tam 32 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.




  1. Şanlıurfa,
  2. Adıyaman,
  3. Afyonkarahisar,
  4. Aydın,
  5. Balıkesir,
  6. Bartın,
  7. Denizli,
  8. Düzce,
  9. Kastamonu,
  10. Muğla,
  11. Uşak,
  12. Rize,
  13. Karabük,
  14. Kayseri,
  15. Sakarya,
  16. Siirt,
  17. Tunceli,
  18. Kırıkkale,
  19. Kırklareli,
  20. Isparta,
  21. Burdur,
  22. Konya,
  23. Kahramanmaraş,
  24. Gaziantep,
  25. Gümüşhane,
  26. Bolu,
  27. Kocaeli,
  28. İzmir,
  29. Mardin
  30. Amasya
  31. Bursa
  32. Zonguldak


MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN , MASKE TAKMADAN GEZMENİN CEZASI NE KADAR?



Söz konusu yasak kapsamında zorunluluk bulunan illerde maskesiz gezmenin cezası olarak 3 bin 150 liraya kadar para cezası yazılabiliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri