35 yaşından küçükler dikkat! Üniversite özel bütçe ile sağlık personeli alımlarına başladı!

6 Mart tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanlarına göre özel bütçeli personel alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Şartlar ve detaylar ise belli oldu.

Ege Üniversitesi tarafından bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre sağlık kadrolarında personel alımının gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar ve detaylar belli oldu. 35 yaşından küçük vatandaşların alımının yapılacağının bilinmesinin yanı sıra diğer gerekli olan şartlar açıklandı!

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Ege Üniversitesi tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken genel ve özel şartların bulunduğu öğrenildi. Bu genel ve özel şartlar ise şu şekilde verildi;

Genel Başvuru Şartları 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak; lisans mezunları için 2022 yılı KPSS (P3) puanı, ön lisans mezunları için 2022 yılı KPSS (P93) puanı, ortaöğretim veya dengi okul (lise) mezunları içinse 2022 yılı KPSS (P94) puanı esas alınacaktır.

Özel Başvuru Şartları 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER 

Üniversiteye başvuru yapmak isteyen kişilerin başvuru esnasında bulundurması gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler şu şekilde verilmiştir;

1)Başvuru Formu (Resmi Sitemizde yer alan form doldurulacaktır)
2)Diploma Fotokopisi veya Mezuniyet Belgesi (e-Devletten alınacaktır.)
3)Fotoğraf (1 Adet)
4)KPSS Sonuç Belgesi
5)Kimlik Fotokopisi
6)Adli Sicil Kaydı (e-Devletten alınacaktır.)
7)İkametgâh Belgesi (e-Devletten alınacaktır.)
8)Erkeklerde askerlik durumunu gösteren belge (e-Devletten alınacaktır.)

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Ege Üniversitesi tarafından yayımlanan bu personel alımına başvuru yapmak isteyen kişilerin, ilanın yayımlandığı tarihten yani 6 Mart tarihinden itibaren 15 gün içerisinde tamamlamış olması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan kişilerin başvurularını Ege Üniversitesi'nin resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu süreçte başvuru işleminin süresi içinde hatasız, eksiksiz ve ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adayların sorumlu olduğu ifade edildi. 

Gündem Haberleri